Sağlık Bakanlığı'ndan yazılı açıklama

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Mart 2010 17:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı, bazı gazetelerde "40 ölümden sonra yasak" ve "5 bin hayat kararınca" başlıklarıyla yer alan haberler üzerine yazılı açıklama yaptı.

Bakanlık açıklamada 'silikozis'in kesin tedavisi olmayan bir hastalık olduğunu belirterek, kum püskürtülerek yapılan işlemlerin önlenmesinin hayati önemi olduğuna dikkat çekti. Bakanlık, bu işleri yapan işçilerin sağlıklarını korumak amacıyla yaklaşık bir yıl önce (27 Mart 2009 tarihinde) "Kot Giysilere Uygulanan Beyazlatma İşleminde Kot Kullanımının Yasaklanması"na yönelik bir genelge yayınlandığını ve kot giysilere kum püskürtülmesi işlemlerinin yasaklandığını açıkladı.

Bakanlık, "Yaklaşık bir yıl önce yapılan yasal işlemin daha yeni yapılmış gibi gösterilmesinin ve binlerce insanın ölümüne göz yumulduğu yolundaki iddialarda ve imalarda bulunulması, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve diğer kurumlarla birlikte, konuyu en başından beri büyük bir ciddiyetle ve hassasiyetle ele alıp değerlendiren Bakanlığımıza büyük bir haksızlıktır." sözlerine yer verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber