Polislerin askerlik sorunu

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 22 Mart 2010 00:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

.

Memurlar.Net sitesinin Emniyet Hizmetleri Forum bölümünde bir araya gelen ve mesleki anlamda bir çok konuyu,sorunlarını ve mutluluklarını birbirleriyle paylaşan binlerce polisin şu günlerde üzerinde durdukları en büyük sorun Polisin askerlik meselesinin hala daha çözüme kavuşturulmamış olması... Biz de buradaki Polislerin sesine kulak vermeye karar verdik.

Forum bölümünün kendisi de polis olan editörlerinden KaRa HaN Rumuzlu üye sorunu kısaca şu şekilde özetledi;

Askerlik Polisler için başlı başına bir sorundur.Öncelikle Bu sorunun temeline inebilmek adına kendimize ?Polis Niçin Askerlik Yapar?? Sorusunu sormamız gerekir.Terörle Mücadele eden ülkeler arasında ilk sıralarda yer almamıza rağmen Aktif bir şekilde görev yapan ve aynı zamanda silahlı bir kolluk gücü olan Polisimizi askere alarak pasif bir hale getirmek ne kadar mantıklıdır acaba?Yanlış okumadınız, bana göre bir polisin askere alınması onun pasivize edilmesi demektir.Polisler yaptıkları işi bırakıp askere gittikleri zaman vatan için daha mı faydalı olacaklardır?Polisin askerliği konusunda cevap bekleyen onlarca soru bulunmaktadır.

Polislerimizin yıllar boyu aldıkları yanaşık düzen dahil, hukuk bilgisi ve silah bilgisi eğitimleri yetersiz bulunduğundan dolayı,eğitilmek amacıyla mı polisler askere alınıyor?

Yada askerlik kavramı bir polisin yaptığı asayişi sağlama işinden daha mı önemlidir acaba?

Polisler askerlik için ne kadar vazgeçilmezdir?

Polislerin asli işlerini, silahını, kimliğini ve aldığı maaşı bir kenara bırakıp askere gitmesi, polislerin yaptığı asayişi sağlama işinin askerliğe göre daha önemsiz mi olduğu sorusunu akıllara getirmiyor mu?

Hal böyle iken bir de mevcut ordumuzun sayısını göz önünde bulundurursak Polislerin askere alınmasının öyle söylendiği gibi hiçte vazgeçilmez olmadığını görmüş oluruz.

Sorunun, İhtiyaç olduğu için her yıl polis alımı yapılırken bir yandan da bu personelin askere gönderilmesi noktasındaki tezatlığına dikkat çeken Vatan55Mekan23 Rumuzlu bir başka polis ise;

?Her yıl polis açığı olduğundan dolayı on binlerce polis alımı yapılırken bir yandan da yetişmiş personelin askere gönderilmesi sizce de tezat değil mi?
Ülkemizde eğitim ve öğretimin aksamaması adına askeri öğretmenlik gibi bir kavram geliştirilmiş ve Öğretmenlerimizin askeri öğretmen olarak yine asli işlerine devam ederek askerliklerini yapmaları sağlanmıştır.
Peki terörle mücadele uğruna binlerce Şehidin verildiği ülkemizde Polisin yaptığı iş olan asayişi sağlama görevinde bir aksama olmuyor mu ki Polislerin askerliği konusunda bir düzenleme yapılma gereği bile duyulmuyor?
Madem mevcut polis sayısı ihtiyacı karşılıyorsa neden her yıl binlerce polis alımı yapılıyor?
Yok eğer mevcut polis sayısı ihtiyacı karşılamıyor ve ülkemizde güvenlik zafiyeti yaşanıyor deniyorsa neden polislerin askerlik sorunu için kimse kılını kıpırdatmıyor.
Konu Polislerin askerlik sorununa gelince,işler birden arap saçı gibi karışıyor ve ortaya bir sürü tezatlık ile cevabı alınamayan sorular çıkıyor.?

Diyerek görüş bildirdi.

Bu sorunun geçmişten beri gündeme geldiğini fakat bir türlü çözüme kavuşturulamadığı noktasına temas eden Aykırı Polis rumuzlu üyemiz ise;

?Bugün bile polisin askerlik sorunu gündeme geldiği zaman emekliliği gelmişte geçmiş olan polis ağabeylerimiz ?Biz mesleğe geçtiğimiz zaman da polis için askerlik kalkacak diyorlardı ve hala kalkacak diyorlar? gibi bir cümle kuruyorlar.
İşi böylesine sarpa sardırıp içinden çıkılmaz ve çözümü olmayan bir sorun haline getirmeye çalışan belirli bir kesimin olduğu aşikardır.
Canını vatanı için seve seve vermeye hazır olan Emniyet Teşkilatı mensuplarına bu denli bir kolaylık bile sağlanamaması çok ilginç doğrusu.
Bilenle bilmeyenin bir olmadığının aşikar olduğu bu zamanda hayatında eline silah almamış vatandaşlarımız ile Zaten kendisi silahlı bir kolluk gücü olan polisin aynı kefeye konarak aynı şartlarda askerlik yaptırılmasının mantıklı bir açıklaması olamaz.
Şehirde Asayişi sağlayan bir Polisimiz askere er olarak gittiği zaman yaptığı iş daha mı önemli olacak acaba? ?

Şeklinde açıklamada bulundu.

Yine forumum bölümünün askerliğini yapmış olan başka bir polis üyesi olan bulut duman rumuzlu üye;

?Askerliğini yapmış bir polis olarak şunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. Devlet zaten bizlere gerekli olan eğitimi okullarımızda yeteri kadar veriyor. Mesleğe başladıktan sonrasında ise gereken soğuk kanlılık ve tecrübeyi de ediniyoruz. Acemi birliğinde verilen yanaşık düzen eğitimini zaten daha da ağırlaştırılmış bir şekilde alıyoruz. Teşkilatımızda uzun namlulu silah kullanmasını bilmeyen personelimiz de yok.

Devletin bu işten zararına gelecek olursak; Zaten devletin en çok üzerinde durması gerektiği ve sıkıntı çektiği konulardan birisi de iç güvenliktir. İç güvenlikte görevli personeli kendi pozisyonunda istihdam edip daha fazla verim alabileceği yerde polislere askerlik yaptırılıyor ve bu da iç güvenlikte oluşabilecek zaaflara mahal veriyor. ?

Şeklinde görüş bildirdi.

5,56,45 Rumuzlu Bir Polis ise;

"İç İşleri Bakanlığından gelen; Polisin askerliği konusunda çalışma yapıyoruz haberi üzerine aylardır bu konuda bir dünzenleme yapılmasını bekliyoruz.Binlerce Polis aileleri ile birlikte Bakanlığımızdan gelecek mutlu bir haberi bekliyor" Şeklinde yorum yaptı.

Kısacası Şuan Askerliğini yapmış veya yapmamış Tüm Polislerin ve ailelerinin Gözü ve kulağı daha önce Polisin askerliği konusunda çalışma başlattıklarını bildiren İçişleri Bakanlığında?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber