2 yıldır Tıp Fakültesi'ni açamadılar

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Mart 2010 13:34, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Kuruluşu iki yıl önce gerçekleşen Muğla Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin Dekanı ile 10 öğretim üyesi iş başı yaptı ama hâla ortada ne fakülte ne de fakültenin öğrencisi var.

Muğla Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Nurettin Demir, yaptığı açıklamada, "Muğla Tıp Fakültesi'ne sahip olduğu halde, fakültenin öğrenci kabul edip faaliyete geçirilememesi Muğla'ya ihanettir. Muğla Tıp Fakültesi için ben dahil 10 öğretim üyesi atadılar. İki yıldır oturduğumuz yerden maaş alıyoruz. Anlamsız nedenlerle öğrenci alamıyoruz. Muğla halkının tıp fakültesine sahip çıkması gerekli" dedi.

ÖĞRENCİ KABULÜ İÇİN YAPILAN GİRİŞİM SONUÇSUZ KALDI

Muğla Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin kadrosu TBMM'den iki yıl önce geçti. Tıp Fakültesi'nde 362, Tıp Fakültesi Hastanesi'nde de 498 olmak üzere toplam 860 personel istihdam edilmekte ve ilk etapta 15 öğrenci kabul etme noktasına gelindi. Ancak, fakülte morfoloji binası ile fakülte hastanesine kavuşuncaya kadar kullanılmak üzere fakülte kliniklerine dönüştürülen Medikososyal binasının fiziki yapısı YÖK'ten gelen uzmanlar tarafından yeterli bulunmayınca bu öğretim yılı için 15 öğrenci kabul edilemedi. Muğla Devlet Hastanesi ile anlaşarak ek kontenjandan öğrenci kabulü için yapılan girişimlerde sonuçsuz kaldı.

Muğla Üniversitesi, Tıp Fakültesi Morfoloji binası ile hastanesinin üniversite yerleşkesinin hemen karşısında yer alan Karadağ'da ormana ait alanda kurulmasını istiyor. Buna karşılık Sağlık Bakanlığı aynı bölgede mevcut hastaneyi kapatarak 550 yataklı yeni bir Devlet Hastanesi kurmak ve bu hastanenin Tıp Fakültesi tarafından da kullanılmasını istiyor. Muğla Belediyesi de yeni hastane yapımı için Muğla'nın Akçaova köyü ile şehir merkezinde bir vakıf arazisini adres gösterdi.

Muğla Belediyesi, ODTÜ'nün Şehir Planlama Bölümü'ne bir rapor hazırlattı. ODTÜ, gerek Sağlık Bakanlığı ile AK Parti Muğla Milletvekilleri, gerek Muğla Belediyesi ve Muğla Üniversitesi'nin öngörüleri dışında yeni bir seçeneği ortaya koydu. Bu seçenekte Muğla'ya yeni bir hastane yapılması yerine mevcut yerleşke içindeki Sağlık Meslek Yüksek Okulu'nun üniversite yerleşkesine taşınarak Devlet Hastanesi'nin restore edilip geliştirilmesi ve Tıp Fakültesi Hastanesi'nin de üniversite yerleşkesi içinde Muğla-Marmaris-Denizli kavşağında kurulmasını öngördü.

Muğla Belediyesi "Bilime saygılıyız" diyerek ODTÜ Raporu'nun arkasında durdu. AK Parti Muğla Milletvekilleri de yeni hastaneden vazgeçebilmek için belediyenin mevcut hastanenin yenilenmesi sırasında bir kat daha imar izni verilmesini istedi. Muğla Belediyesi ise bu yaklaşıma olumlu cevap vermedi.

Meclis'te kabul edilen kadrolara göre; Muğla Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde 15 profesör, 50 doçent, 60 yardımcı doçent, 90 öğretim görevlisi, 80 araştırma görevlisi, 60 okutman, 6 uzman, 1 çevirici ve 1 adet de Eğitim Öğretim Planlamacısı olmak üzere 362 personel görevlendirilecek. Muğla Üniversitesi Hastanesinde ise; 1 üniversite hastaneleri başmüdürü, 1 hastane müdürü, 1 hastane müdür yardımcısı, 5 şef, 1 programcı, 2 çözümleyici, 1 kütüphaneci, 2 ambar memuru, 31 bilgisayar işletmeni, 13 sekreter, 15 şoför, 30 memur, 3 veznedar, 2 mühendis, 3 tekniker, 7 teknisyen, 22 sağlık teknikeri, 8 biyolog, 8 diyetisyen, 36 sağlık teknisyeni, 171 hemşire, 8 fizyoterapist, 1 psikolog, 20 laborant, 1 imam, 70 hasta bakıcı, 1 gassal, 19 hizmetli, 8 kaloriferci ve 5 de aşçı istihdam edilecekken, Dekan dahil 10 öğretim üyesi hariç hepsi kağıt üzerinde kaldı.

Muğla'da tıp fakültesinin faaliyete geçirilememesinin Muğla'ya büyük bir ihanet olduğunu anlatan Muğla Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Nurettin Demir, şöyle konuştu: "Muğla'ya Tıp Fakültesi kurulacak diye ben dahil 10 kişi atadılar. İki yıldır maaş ödüyorlar. Muğla'ya kurulacak 550 yataklı hastane içerisinde tıp fakültesi için öğrenci yetiştirmemiz isteniyor. Muğla için 55 bin nüfusu var, bir hastane yeter deniliyor. Muğla'ya merkez olarak değil ilçeleriyle birlikte bakmak gerekli. İl genelinin nüfusu 800 bin. Yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerle birlikte 7 milyona yakın nüfus oluşuyor. Ortalamaya vurduğumuz zaman bir milyona yakın nüfus oluşuyor. Ege bölgesinde ortalamaya bakıldığı zaman İzmir'den sonra nüfus olarak en fazla iliz. Bu gün Aydın'da Denizli'de üniversite hastaneleri var. Ancak, Muğla küçük görülüyor. Muğla küçük bir il değil. Muğla halkı, tıp fakültesine sahip çıkmalı."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber