Cezaevi firarisi sanal alemde yakalandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Mart 2010 15:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Alanya polisi, cezaevi firarisinin sosyal paylaşım sitesindeki kişisel sayfasına ulaştı, mesajlaşarak yerini tespit eden polis, zanlıyı yakaladı.

Alınan bilgiye göre, Alanya'da iki ev hırsızlığı olayında parmak izi incelemesi yapan polis ekipleri, zanlının, iki ay önce Antalya E Tipi Kapalı ve Yarıaçık Cezaevi'nden firar eden ve 38 hırsızlık suçundan sabıkası bulunan Ömer K. olduğunu belirledi. Ömer K'nın yakalanması için çalışma başlatan polis, sosyal paylaşım sitesi "facebook"ta zanlının kendi adına oluşturduğu sayfayı tespit etti. "Yasemin" rumuzlu mail adresi oluşturarak zanlıyla internet ortamında sohbet eden polis, Ömer K'nın sitedeki fotoğraflarını ve internet ortamında sohbet sırasında gönderdiği fotoğrafları inceleyerek, zanlının Alanya'da bulunduğu yeri tespit etti.

Zanlının Cumhuriyet mahallesindeki bir emlak ofisinden görüşme yaptığın ı belirleyen polis, düzenlediği operasyonla Ömer K'yı yakaladı.

Gözaltına alınan Ömer K'nın cezaevinden firar ettikten sonra Mahmutlar beldesindeki bir evden altın, dizüstü bilgisayar ve ev sahibine ait arabayı çalarak internet ortamında satmaya çalıştığı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber