MEB, İngilizce sertifikası aldırdığı gençlere bir açıklama yapabilecek mi?

Haber Giriş : 15 Şubat 2005 03:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ODTU-Tarih Bölümünden 2003 yılında mezun olurken yaklasık 1,5 milyar lira karsılıgında bir de Hacettepe Universitesinden İngilizce ogretmenligi sertifikasi almistim.

Aynı yılın atamalarında "bakanlık" Almanca ve Fransızca ögretmenligi mezunlarının 30-40 kredi ingilizce dersi almislarinin atmasını yaparken bana ve ben durumundaki insanlara basvurma hakkı bile vermedi. Sonraki yıl, yani bu yıl da uydurma bir öncelik meselesi ortaya cikararak puanımın ingilizce ogretmenliginin taban puaninin oldukca ustunde olmasına karsin "puan yetersizliginden atamamin yapılmadıgı" ibaresiyle karsilasiyorum.

Aklımın, fikrimin ermedigi, sey ise su: ben bu sertifikayı alırken benden once mezun olan arkadasların boylesi bir sertifikaya sahip olmadan atanabilmeleri...

Ben sertifikayi aldigim zaman Milli Egitim Bakanlıgına sordugumda, bu sertifikanin kendi izinleriyle verildigini ve kesinlikle gecerli oldugu soylendi; en nihayetinde ise ilk yıl basvurum alınmadi bile ve ikinci yıl oncelik sıralanmasına sokuldum ve Milli egitimin yaptigi ince matematik hesaplarindan sonra benim durumumdan tek bir kisi bile alınmadi!

Aynı hukumet, aynı bakan tarafından yapılan bu celiskili atama biciminin bakan tarafından nasıl aciklanacagını cok merak ediyorum.

Bunun dısında ancak dogrudan baglantılı olan bir diger meselede su ki; kullanilacagi soylenen 10 bin kadronun hepsi atanmiyor bile.. (500 tanesinin neden atanmadigi zaten basli basina bir celiski.. Madem ogretmen lazım ve ortalikta kadro yok hikayesi, Maliye Bakanlıgı izin vermiyor hikayesi de yok, neden bu atamalar simdi yapilmiyor!)

Son olarak, gerci kendisi Yrd.Doc'ken her yerde Yrd.Doc'lar hakkında cok saglam fikirleri olan sayin bakanın kendisi Doc. olunca butun bu mucadelesini unutmus olmasından hareketle, kendisinin canını sıkmayan durumlar hakkında pek birsey yapmayacaga benziyorsa da, en azından oy kaygısıyla bu sorulara cxevap verebişlecegini dusunuyorum. araciliginiz icin tesekkurler.

Haberi yazan:Salim

 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber