Taciz iddiasıyla dava açılan öğretmenin ruh sağlığı yerinde değilmiş

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Mart 2010 17:03, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Fethiye'de, bir lisede görev yapan bilgisayar öğretmeni hakkında taciz nedeniyle dava açıldığı ve daha önce de Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nden raporlu olduğu iddia edildi.

Fethiye'de bir lisede bilgisayar öğretmeni olarak görev yapan 28 yaşındaki Y.B.'nin hakkında açılan bir taciz davası nedeniyle yargılandığı ve daha önce kendisi adına Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nden sağlığıyla ilgili rapor düzenlendiği iddia edildi. Bilgisayar öğretmeninin 38 yaşındaki S.I.'yı taciz ettiği iddiasıyla yargılandığı davada ortaya çıkan hastane raporundan Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün haberi olmadığı ortaya çıktı. Olay, 20 Eylül 2009'da meydana geldi. Fethiye Cumhuriyet Savcılığı tarafından düzenlenen iddianamede ve yer alan hastane raporunda "şüpheli bilgisayar öğretmeni Y.B.'nin Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde düzenlenen 25.09.2009 tarihli sağlık raporuna göre akıl hastası olduğu ve mevcut hastalığının 5237 sayılı TCK'nın 32/1 maddesi kapsamında bulunduğunun belirtildiği" ibareleri yer aldı.

Fethiye'ye bağlı bir beldedeki lisede bilgisayar öğretmeni olarak çalışan Y.B.'nin kadrolu değil ücretli olarak görev yaptığını belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Gültekin de ücretli öğretmen olarak işe alınan kişilerin kendi beyanlarının esas alındığını, kişinin bu yönde bir beyanı olmadığını ve yarın kendisini çağırıp bu konuda bilgi isteyeceklerini söyledi.

ÜNİVERSİTE YILLARINDA BAŞINA DARBE ALMIŞ

Hem hakkında taciz davası bulunan hem de hastane raporu olan bilgisayar öğretmeninin, üniversite yıllarında Manisa'da bir doktorun kızıyla arkadaş olduğu, o doktorun da kızıyla olan ilişkisini öğrendikten sonra Y.B.'yi döverek komaya soktuğu öğrenildi. Bu olaydan sonra hastalandığı iddia edilen Y.B. ile ilgili kararı yarın ilçe milli eğitim müdürlüğü verecek.

FETULLAH DAĞLI

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber