Kantinci, okul müdürüne saldırdı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 24 Mart 2010 14:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BAKIRKÖY Adliyesi otoparkında, Bağcılar Göztepe Malazgirt İlköğretim Okulu kantincisi ve üç arkadaşı, okulun müdürü, müdür yardımcısı ve güvenlikçisine pantolon kemerleri ile saldırdı.

Yüzünden ve kafasından yaralanan okul müdürü, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Okul müdür yardımcısı ve güvenlikçisi olay yerine gelen ambulansta ayakta tedavileri yapılırken kantinci ve 2 arkadaşı, polis tarafından gözaltına alındı.

Okul öğrencilerinin, okul dışından alışveriş yapmasına tepki gösterdiği belirtilen okulun kantincisi Övül Doğan ile okul müdürü Ömer Çağlar arasında 4 ay önce çıkan tartışma, kavgayla sonuçlanmıştı. Okul yönetimi ve kantinci mahkemelik oldu. Bakırköy sulh ceza mahkemesinde ?basit yaralama' ve ?darp' suçlarından açılan davanın ilk duruşması da bugün yapıldı. Duruşma çıkışı adliye otoparkında taraflar, birbirine girdi.

Görgü tanıklarının anlattıklarına göre, okul müdürü Ömer Çağlar, müdür yardımcısı Erkan Gerçek, okulun güvenlik görevlisi Eflak Bildik, öğretmen Ali Sağlam ve avukatları İsa Kazım Hezer ile duruşmadan çıktıktan sonra araçlarına binmek üzere adliyenin otoparkına doğru yürümeye başladı. Aynı duruşmadan çıkan kantinci Övül Doğan ve üç arkadaşı ise müdür Ömer Çağlar ve yanındakileri takip etmeye başladı. Otoparka geldikleri sırada Övül Doğan ve 3 arkadaşı bellerinden çıkardıkları kemerlerle müdür Çağlar ile yanındakilere saldırdı.

Saldırganlar pantolon kemerlerinin demir tokalarıyla Ömer Çağlar, Erkan Gerçek ve Eflak Bildik'i çeşitli yerlerinden yaraladı. Demir tokaların kafasında açtığı derin yaralar üzerine Ömer Çağlar ambulansla İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gönderilirken, müdür yardımcısı ve güvenlik görevlisi ise olay yerine gelen diğer ambulansta ayakta tedavi edildiler ve ardından rapor almak için Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldüler.

Kavga bitmeden olay yerine gelen polis, Övül Doğan ve arkadaşları İsmail Tuğyan, Cemal Tuğyan'ı gözaltına aldı. Saldıranların 5 kişi olduğu belirtilirken gözaltına alınan İsmail Tuğyan'ın hırsızlıktan arandığı öğrenildi. Kolundan hafif yaralanan kantinci Övül Doğan, öğretmenlerin kendilerine çakıyla saldırdığını ve olaydan sonra da çakının avukatın çantasına konduğunu ileri sürdü. Polis bunun üzerine avukat İsa Kazım Hezer'in çantasını aradı. Ancak sözkonusu çakı bulunamazken olay yerindeki çalılıkları da arayan polis saldıranların kemerlerini atılmış bir şekilde buldu.

Geçtiğimiz günlerde emniyetin yaptığı araştırma sonucunda İstanbul genelinde 325 okul kantincisinin çeşitli suçlardan sabıkasının olduğu ortaya çıkmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber