Uzman erbaş yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 25 Mart 2010 00:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İLGİLİ YÖNETMELİK HÜKMÜ

Kıyafet ve zatî tabanca

Madde 21 ? Uzman erbaşların kıyafetlerinde, Türk Silahlı Kuvvetleri Kıyafet Yönetmeliği hükümleri uygulanır.

Buna göre;

a) Rütbe işareti olarak, uzman onbaşı ve uzman çavuş rütbe işaretini ve bulundukları rütbede her üç hizmet yılını müteakip de bir kıdem işaretini takarlar. Kıdem işareti, sözleşme onaylamaya yetkili makamın onayına müteakip takılır.

b) Şapkaları astsubay şapkasının aynısıdır, kokartları kırmızıdır.

c) Kışlık ve yazlık olarak haricî kıyafetleri, astsubay günlük elbisesinin; eğitim kıyafetleri ise, yaka ve rütbe işaretleri hariç astsubay eğitim elbisesinin aynısıdır.

Uzman erbaşlar, ilk sözleşmelerini müteakip bedeli karşılığında zatî tabanca edinebilirler ve görevli olmadıkları zamanlarda da resmî veya sivil elbise ile zatî tabancalarını göze görünmeyecek şekilde taşıyabilirler. En az on yıl görev yapıp Türk Silahlı Kuvvetlerinden ayrılanlara, istifa veya istifa etmiş sayılmak suretiyle Türk Silahlı Kuvvetlerinden ayrılan subay ve astsubaylar gibi; emeklilik durumunda ise, emekli subay ve astsubaylar gibi silah taşıma ruhsatı verilir.


YAPILAN DEĞİŞİKLİK

Millî Savunma Bakanlığından: /25/03/2010 tarihli Resmi Gazetede yayımlanmıştır.

UZMAN ERBAŞ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 ? 20/9/2005 tarihli ve 25942 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Uzman Erbaş Yönetmeliğinin 21 inci maddesinin ikinci fıkrasının (b) bendi yürürlükten kaldırılmış ve diğer bent buna göre teselsül ettirilmiştir.

MADDE 2 ? Sayıştay'ın görüşü alınarak hazırlanan bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 ? Bu Yönetmelik hükümlerini Millî Savunma Bakanı ile İçişleri Bakanı birlikte yürütür.


DÜZENLEMENİN SONUCU: Uzman erbaş yönetmeliğinde yer alan "Şapkaları astsubay şapkasının aynısıdır, kokartları kırmızıdır." hükmü yürürlükten kaldırılmıştır.

 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber