İl müdür yardımcıları sendikalara üye olamaz

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 26 Mart 2010 10:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İl müdür yardımcıları sendikalara üye olamaz

Devlet Personel Başkanlığının Sendika Üyeliği Konusunda Görüş Yazısı

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılarının 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu hükümleri uyarınca kamu görevlileri sendikalarına üye olup olamayacağı hususunda görüş yazısı.

25/06/2001 tarihli ve 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanununun ?Sendika üyesi olamayacaklar? başlıklı 15. maddesinin (C) bendinde; ?Bu Kanun kapsamında bulunan kurum ve kuruluşların müsteşarları, başkanları, genel müdürleri, daire başkanları ve bunların yardımcıları, yönetim kurulu üyeleri, merkez teşkilatlarının denetim birimleri yöneticileri ve kurul başkanları, hukuk müşavirleri, bölge, il ve ilçe teşkilatlarının en üst amirleri ile bunlara eşit veya daha üst düzeyde olan kamu görevlileri, 100 ve daha fazla kamu görevlisinin çalıştığı işyerlerinin en üst amirleri ile yardımcıları, belediye başkanları ve yardımcıları üye olamazlar ve sendika kuramazlar.? hükmü yer almaktadır.

Bu hüküm çerçevesinde, Milli Eğitim Bakanlığı taşra teşkilatında ilçe müdürüne eşit veya daha üst düzeyde olan il müdür yardımcılarının kamu görevlileri sendikası kurucusu ve üyesi olamayacaklardır.

Ahmet Kandemir

Memurlar.net Öğretmenler Bölüm Sorumlusu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber