Türk Haber-Sen, TRT'ye sahip çıktı

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 27 Mart 2010 12:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kişisel çıkarlarınız için kurumu hedef tahtası yapmayın

Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu (TRT) çalışanlarının sendikası, kurum aleyhindeki maksatlı yayınlara tepki gösterdi.

Türk Haber-Sen Genel Başkanı İsmail Karadavut, çıkar sağlamak isteyen kimi çevrelerin TRT'ye haksız eleştirilerde bulunduğunu söyledi. TRT'nin büyük atılımlar yaptığını belirten Karadavut, "TRT, Genelkurmay'ımız kadar önemli bir kurumdur Türkiye için." dedi.

TRT'nin 6 bin personelinin büyük kısmının bağlı olduğu sendikanın başkanı Karadavut, halkın bu eleştirilere prim vermemesi, yapılan haksızlığı görmesi gerektiğini belirtti. Karadavut, şöyle devam etti: "Her biri birbirinden değerli 12 kanalımız var. Bunlarla, Türkiye'nin tarihini, kültürünü koruyan yayınlar yapan TRT'de, personelin oturup çalışmadığını, havadan para aldığını kimse düşünmesin. Kurumda yapılan yenilik ve atılımları kimse küçümsemesin. Dünyanın hiçbir yerinde, kamu yayınlarını bu denli haksızca eleştiren bir ülke yoktur."

Yeni kanallar arttıkça yetişmiş eleman ihtiyacının arttığına dikkat çeken Karadavut, işe alınan insanların eleştirilmesini doğru bulmadı. Bu insanların sonuçta işinde başarılı olduğunu kaydeden Karadavut, "Kuruma alınan personel konusu da yine bazı çevrelerce istismar ediliyor. Kötüleniyor, töhmet altında bırakılıyor. 'Falanca anlayış geldi' deniyor. Bunun yapılmaması gerekiyor. Gelen insanlar da sonuçta kurum için çalışmaya gelen, başarılı insanlar." ifadelerini kullandı. Karadavut, kurumdaki yapılanma çerçevesinde, TRT'nin yıllardan bu yana uyguladığı 'protokol haberciliği'nin bitirilmiş olmasından da memnuniyet duyduğunu dile getirdi. Kamuoyunun bu tarza alışması için zamana gerek duyulduğunu ifade eden Karadavut, bu süreç içinde atılan her adıma, yapılan her işe dikkatle ve hassasiyetle yaklaşılması gerektiğinin altını çizdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber