MEB, KPSS Yapılması İçin Başvuru Yaptı

Milli Eğitim Bakanlığı 26 Ocak- 9 Şubat tarihleri arasında aldığı başvurular sonucunda, 10 bin kadroya 9 bin 494 öğretmen atadı. Boş kalan kadrolara ve ilave 10 bin kadroya atama yapılması için Temmuz ayında yapılacak KPSS beklenecek. Diğer taraftan, Milli Eğitim Bakanlığı Temmuz ayında bir KPSS yapılması için resmi başvuruda da bulundu. Diğer ayrıntılar için başlığa tıklayın.

Haber Giriş : 16 Şubat 2005 00:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bu yıl yeni bir KPSS yapılıp yapılmayacağına ilişkin tartışmalar devam edereken, Milli Eğitim Bakanlığı, Devlet Personel Başkanlığına ve ÖSYM'ye resmen başvuruda bulunarak, öğretmen adayları için yeni bir sınav yapılmasını istedi.

Milli Eğitim Bakanlığı başvurusunda, sınavın Temmuz ayında yapılmasını talep etmiştir. Ancak, 03/05/2002 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren "Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmeliğin" 11'inci maddesinde; "Kamu kurum ve kuruluşlarının personel ihtiyacı göz önünde bulundurularak KPSS'nin yapılacağı tarihler, DPB ve ÖSYM tarafından birlikte belirlenir ve sınavın yapılmasından en az 6 ay önce ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına bildirilir. KPSS sonuçları iki yıl süreyle geçerlidir. Ancak, bu süre içinde yeni bir sınavın yapılamaması durumunda, sınav sonuçları, bir sonraki sınava kadar geçerli olmaya devam eder." hükmü yer almaktadır.

Yukarıda yer verilen hükme göre bir sınav yapılacak ise bu sınavın en az 6 ay önce ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına bildirileceği belirtilmiştir. Buna göre, Devlet Personel Başkanlığı ve ÖSYM tarafından bugün itibariyle bir sınav yapılmasına karar verilmesi halinde, sınav tarihi en erken, 15.08.2005 olarak belirlenecektir.

Yönetmelik hükmü bu kadar açıkken Devlet Personel Başkanlığının ve ÖSYM'nin Milli Eğitim Bakanlığının talebini nasıl değerlendireceğini merak etmekteyiz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber