Öğretmenler, İLKSAN'ın hizmetlerinden memnun değil

Haber Giriş : 16 Şubat 2005 09:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitimciler Birliği Sendikası'nın (Eğitim-Bir-Sen) öğretmenler arasında yaptığı araştırmada, İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı (İLKSAN) üyelerinin, kurumun hizmetlerinden memnun olmadığı ortaya çıktı.

Eğitim-Bir-Sen Basın Bürosu tarafından yapılan açıklamaya göre, Eğitim-Bir-Sen'in öğretmenler arasında yaptığı araştırmada, İLKSAN üyelerinin kurumun hizmetlerinden memnun olmadığı ortaya çıktı. Araştırmaya göre, kurumun hak ve menfaatlerinin yeterince korunmadığını düşünen üyelerin yüzde 53.4'ü kurumun yeniden yapılandırılmasını önerirken, yüzde 4.1'i ise bugünkü şekliyle korunmasını istiyor. Bayan öğretmenler, İLKSAN'ın feshedilmesine erkeklere nispetle belli ölçüde karşı çıkarken, yeniden yapılandırılmasına destek veriyor.

Araştırmaya göre, kadınların yüzde 61.6'sı, "İLKSAN yeniden yapılandırılmalı ve tüm eğitim çalışanlarını kapsamalıdır" derken, bu oranın erkekler arasında 46.3 olduğu belirtildi. İLKSAN'ın feshini en fazla destekleyen köy öğretmenleri olurken, il merkezinde görev yapanlar ise yeniden yapılandırılmasını öneriyor. İl merkezindeki öğretmenlerin yüzde 41.3 "Fesih edilmelidir" derken, bu oranın köy öğretmenleri arasında yapılan araştırmada yüzde 51.2'ye kadar yükseldiği belirtildi.

Eğitim-Bir-Sen Denizli Şube Başkanı Mehmet Baysal, kuruma karşı her zaman 'Kapalı kapılar ardında bir şey oluyor mu?' kuşkusunun var olduğunu söyledi. Kurumun şeffaf işlemesini ve üyelerine güven vermesini isteyen Baysal, "İLKSAN, Ordu Yardımlaşma Kurumu (OYAK) gibi çalışmalı ya da tüm öğretmenleri kapsayacak şekilde yeniden yapılandırılmalı" dedi.

İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber