Ege Üniversitesi dekanına suç duyurusu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Mart 2010 18:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Ege Üniversitesi (EÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kayhan Kantarlı, Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nadide Kazancı hakkında fakülte demirbaşlarını yasalara aykırı sattığı, Rektör Prof. Dr. Candeğer Yılmaz hakkında ise olayla ilgili delillerin karartılmak istenmesine karşı hiçbir önlem almadığı iddiasıyla Cumhuriyet Savcılığı ve YÖK'e suç duyurusunda bulundu.

Prof. Dr. Kantarlı, EÜ Fen Fakültesi Dekanlığı önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, fakülteye ait demirbaş malzemelerin, yetkili bir komisyon tarafından değerlendirilip hurdaya ayrılma ve demirbaştan düşme işlemleri yapılmadan, bir firmaya satılarak devletin zarara uğratıldığı yönünde basında haberlerin çıktığını söyledi.

Daha sonra, memurların şikayeti üzerine, geriye yönelik işlemler yapılarak olayın örtbas edilmeye çalışıldığının iddia edildiğini dile getiren Prof. Dr. Kantarlı, şöyle konuştu:

''İddianın doğru olduğu ortaya çıkmıştır. Bunun üzerine bugün tarafımdan, tonlarca kamu malını kendi malıymış gibi hiç bir resmi işlem yapmadan açıktan satarak, 'Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Yasası' ile 'Devlet İhale Yasası'nı ihlal eden EÜ Fen Fakültesi Dekanı ve delillerin karartılmak istenmesine karşı hiçbir önlem almayarak olayın örtbas edilmesine fırsat tanıyan EÜ Rektörü hakkında Cumhuriyet Savcılığına ve YÖK'e suç duyurusunda bulunulmuştur.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber