İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

MEB'den sözleşmeli öğretmenlerin il içi görevlendirmelerine ilişkin uyarı

Milli Eğitim Bakanlığı iller arasında uygulama farklılığı bulunduğu ve bazı il milli eğitim müdürlüklerinin usulsüz işlemler yapmasından dolayı 81 il valiliğine resmi yazı gönderdi. Yazıya göre, sözleşmeli öğretmenlerin merkezi okullara geçici olarak görevlendirmeleri yapılmayacak, yerlerine ücretli öğretmen görevlendirilmeyecek, bir yıl içerisinde ayrı ayrı veya toplam otuz günden fazla rapor alan Sözleşmeli Öğretmenlerin sözleşmeleri feshedilecektir. Ayrıntılar İçin tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 05 Nisan 2010 08:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

"Milli Eğitim Bakanlığının resmi eğitim kurumlarının öğretmen ihtiyacının kadrolu öğretmen istihdamıyla karşılanmaması hallerinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesi kapsamında Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslarda yapılan Bakanlar Kurulu'nun 24/06/2006 tarihli ve 2006/10557 sayılı Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslardaki değişiklik kararı ile sözleşmeli Öğretmen görevlendirilmesine karar verilmiştir.

Bu kapsamda Bakanlığımızca öğretmen ihtiyacının giderilmesi amacıyla çeşitli alanlardan 2009 yılı sonu itibariyle 70.000 sözleşmeli öğretmenin görevlendirilmesi gerçekleştirilmiş olup, eğitim kurumlarımızın öğretmen açığı büyük ölçüde giderilmiştir.

Bu kapsama dâhil öğretmenlerinin il içerisinde görev yerlerinin değiştirilebilmesi için eğitim kurumunda norm kadro fazlası durumunda olması, alanının veya sınıfın kaldırılması, ders saatinin azalması eğitim kurumunun kapanması ya da taşımalı sisteme geçilmesi sonucu Öğretmen fazlalığının oluşması halinde; Öncelikle aynı ilçe içerisinde, ihtiyacın bulunmaması durumunda il içerisinde sistem özerinden yapılacağı, bunun dışında sözleşmeli öğretmenlerin görev yeri değişikliğinin mümkün olamayacağı Milli Eğitim Bakanlığınca yapılan açıklamalarda yer almıştır.

Buna göre;

1-Sözleşmeli Öğretmenlerin Merkezi okullara geçici olarak görevlendirmelerinin yapılmayacaktır. Yerlerine ücretli öğretmen görevlendirilmeyecektir.

2-Bakanlar Kurulu'nun 02/03/2009 tarihli ve 2009/15754 sayılı Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslardaki değişiklik kararında askerlik görevini yapmak Üzere sözleşmesi feshedilenler ile doğum İznine ayrılanların pozisyonları aklı tutulacak yerlerine atama/görevlendirmenin yapılmayacaktır.

3-Norm kadrolar açık gösterilerek sözleşmeli öğretmenler fazla konuma düşürülmeyecektir.

4-Bir yıl içerisinde ayrı ayrı veya toplam otuz günden fazla rapor alan Sözleşmeli Öğretmenlerin sözleşmeleri feshedilecektir."

MEB'İN RAPORLARA İLİŞKİN GÖRÜŞÜ HATALIDIR

?MEB Personelden 4/B'li İçin Skandal Görüş!? haberimizde de yer verdiğimiz Bir yıl içerisinde ayrı ayrı veya toplam otuz günden fazla rapor alan Sözleşmeli Öğretmenlerin sözleşmelerinin feshedilmesine, sendikalar tarafından açılan davalar devam etmektedir. Bireysel olarak açılan ilk davada Van 2. İdare Mahkemesi sözleşmeli öğretmeni görevine geri iade etmiş ve alamadığı ek ders ve maaşlarının ödenmesine hükmetmiştir.

Van 2. İdare Mahkemesinin bu kararı ?MEB'in, hastalanan 4/B'liye ilişkin kararı yargıdan döndü? ve ?Sağlık nedeniyle 4/B'linin sözleşmesi feshedilemeyecek? haberlerimiz de yer almaktadır.

Ahmet Kandemir
Memurlar.net Öğretmenler Bölüm Sorumlusu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber