Sınav öncesi stresten uzak durun

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Nisan 2010 22:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitimci yazar ve kişisel gelişim uzmanı Ziya Baran, Yükseköğretime Giriş Sınavı (YGS)'na sayılı günler kala öğrencilere stresten uzak durmalarını tavsiye etti.

FEM Dershaneleri Oltu Şubesi'nin davetlisi olarak Oltu'ya gelen Ziya Baran öğretmen, öğrenci ve velilere 3 ayrı seans halinde "Kişisel Gelişim" semineri verdi.

Belediye sinema salonundaki ilk seminerde öğrencilerle buluşan Baran, sınav öncesi öğrencilere önemli ipuçları verdi.

Küçük seanslarla öğrencilerin sınav anını yaşamalarını tavsiye eden Baran, öğrencilerden, kazanmak istedikleri bölümün hayalini kurmalarını istedi.

Baran, öğrencilerden gözlerini kapatmalarını ve sınava girip istedikleri bölümü kazandıkları anı yaşayıp ve bunu sınava kadar sürdürmelerini istedi.

Ziya Baran daha sonra öğretmen ve velilere yönelik ayrı ayrı verilen seminerde okumanın önemine değindi.

Günümüzde bilgiden ziyade okunanı anlama ve hızlı anlamanın önemli olduğunu kaydeden Baran şunları kaydetti: "Eskiden 'büyük balık küçük balığı yutar' derlerdi. Artık devir değişti. Şimdi hızlı giden balık yavaş giden balığı yutuyor."

Hızlı okuma, hafızayı etkin ve verimli kullanma teknikleri ile insanların genel kişilik özelikleri ve baskın olan özeliklerini anlatan Baran, öğretmenlerden seminerde öğrendiklerini öğrencilerine aktarmalarını istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber