Van Savcılığı soruşturma başlattı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 07 Nisan 2010 14:36, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın Van'da uğradığı taşlı-yumurtalı saldırı ile ilgili Van Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturma başlattığı belirtildi.

Van'da 2 Nisan 2010'da yapılan CHP Van İl Örgütü'nün 33. Olağan Kongresi'ne katılan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a yapılan saldırının yankıları sürüyor. Dün konuyla ilgili yazılı basın açıklaması yapan Van Emniyet Müdürlüğü, Genel Başkan Baykal'ın kongreye gelişi, kongre hitamı salondan ayrılışı ve kongrenin devam ettiği sırada salon dışında yaşanılanlarla ilgili çekimlerin yapıldığını ve ve herhangi bir şikayet veya müracaat olmamasına rağmen 05/04/2010 tarih ve 2010/1384 sayılı yazıyla Van Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulduğunu bildirmişti.

CHP Merkez ilçe Başkanı Ertuğrul Çabuker, bu yazının Cumhuriyet Başsavcılığı'na intikal etmesinden sonra işleme konulduğunu ve soruşturmanın başlatıldığını açıkladı. Çabuker, bununla ilgili tahkikatın savcılıkça yapıldıktan sonra gerekli işlemlerin yapılmasına karar verileceğini belirtti. Avukat olan Çabuker, parti olarak da bu işin takipçisi olduklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber