Polise hakaretten 5 kişi tutuklandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Nisan 2010 20:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Trabzon'da bir eve zarar verilmesine ilişkin davanın duruşması öncesi tutuksuz sanık ile akrabaları arasında çıkan kavgaya müdahale eden polis memuruna direnip hakaret ettiği iddia edilen 6 kişiden 5'i tutuklandı.

Trabzon 3. Asliye Ceza Mahkemesinde, bir evi kundakladığı iddiasıyla ''mala zarar verme'' suçundan hakkında dava açılan tutuksuz sanık Bahattin Ö. ile duruşma öncesi kavga ettiği akrabaları Necmi, Ömer, Seyfettin ve Yusuf Ö. ile Mustafa Çağatay E, kavgaya müdahale eden polis memuruna direnip hakaret ettiği gerekçesiyle gözaltına alındı.

Çarşı Polis Merkezi'ndeki işlemlerin ardından Trabzon Cumhuriyet Savcılığına getirilen zanlılardan Mustafa Çağatay E, savcılıkta ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Diğer zanlılar, ''görevli polis memuruna görevini yaptırmamak için direnme'' ve ''hakaret'' suçundan nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Trabzon Nöbetçi 1. Sulh Ceza Mahkemesince yeniden ifadesi alınan Bahattin, Necmi, Ömer, Seyfettin ve Yusuf Ö. tutuklandı.

Kavgaya ilgili olarak bazı kişilerin polis merkezinde ifadesine başvurulduğu öğrenildi.

-DURUŞMA ÖNCESİ ÇIKAN KAVGA-

Bahattin Ö. ile akrabaları Necmi, Ömer, Seyfettin ve Yusuf Ö. ile Mustafa Çağatay E. arasında Trabzon Adliyesi koridorunda çıkan kavgaya adliyede görevli bir polis memuru müdahale etmişti. Yusuf Ö'nün kendisine yumruk atması üzerine polis memuru biber gazı kullanarak tarafları etkisiz hale getirmeye çalışmıştı. Adliyedeki cumhuriyet savcısı Cihan Demircan ile takviye polis ekiplerince yatıştırılan kavganın ardından zanlılar polis merkezine götürülmüştü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber