Nisan ayında kar sürprizi

Haber Giriş : 12 Nisan 2010 10:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SAMSUN'un Kavak, Havza ve Ladik ilçelerinde kar yağışı etkili oluyor. Kar kalınlığı bazı kesimlerde 5 santimi aşarken, ilçe sakinleri zaman zaman zor anlar yaşadı.

Kentte sabahın erken saatlerinden itibaren başlayan ve iç kesimlerde etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Özellikle Kavak, Havza ve Ladik gibi yüksek kesimlerde bulunan ilçelerde etkisini sürdüren ve 5 santimi aşan kar kalınlığı nedeniyle zor anlar yaşandı. Samsun- Ankara karayolunda ekipler buzlanmaya karşı tuzlama çalışması yaptı. Trafik ekipleri de sürücüleri kontrollü ve dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Kar yağışının Çorum'un yüksek kesimlerinde de etkili olduğu belirtildi.

Nisan karı, çatıları beyaza bürüdü

Yozgat'ta dün akşam başlayan sağanak yağmur, sabaha karşı yerini kar yağışına bırakması ilin yüksek kesimleri ile evlerin çatısını, araçların üzerini beyaza bürüdü.

Vatandaşlardan Halit Başkan (56) ocak ve şubat aylarında havaların sıcak geçtiğini belirterek," Bahar ayında havanın böyle soğuk olması aklımıza bu yazın biraz geç geleceğini getiriyor. Yaklaşık iki hafta önce de yine kar yağmış. Çiçek açan meyve ağaçlarını soğuk vurmuştu. Bu yağışlar çiftçimiz açsısından son derece önemli Rahmet bereket yağıyor." diye konuştu. Kar yağışının aralıklarla devam ettiği Yozgat'ta meteorolojiden alınan bilgiye göre hava sıcaklığının sıfır derece olduğu öğrenildi.

Çorum'da nisan ayında kar sürprizi

)- Çorum'da dün gece saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı yüksek kesimleri beyaza bürüdü. Kar yağışı Samsun yolunda da trafiği olumsuz etkiledi.

Çorum ve çevresinde gece başlayan ve aralıklarla öğleye kadar devam kar yağışı, özellikle Çorum Samsun karayolundaki sürücülere zor anlar yaşattı. Polis ve karayolları ekipleri, yağış nedeniyle yaşanabilecek her hangi bir olumsuzluğa karşı hazır bekledi.

Sıcaklığın 4 dereceye kadar düştüğü kent merkezinde ise yer yer karla karışık yağmur görüldü. Kar yağışının şiddetli olduğu yüksek bölgelerde nisan ayındaki sürpriz yağıştan nasibini aldı. Çorum'u çevreleyen dağlar tamamen beyaza büründü. Yüksek kesimlerindeki köylerin de kara teslim olduğu öğrenildi.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü verilerine göre, yağışlar bugün etkisini devam ettirecek. Yarın parçalı bulutlu bir gün beklenirken, çarşamba günü ise tekrar yağışlar etkisini gösterecek. Özellikle salı günü hava sıcaklığının sıfırın altına düşeceği bildirildi.

CİHAN - DHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber