4/B'linin 30 günlük rapor sıkıntısı sona erdi

4/B'li personel 30 günden fazla sağlık raporu alınca hizmet sözleşmesi fesih edilebilmekteydi. Bu işlem özellikle Milli Eğitim Bakanlığında uygulanmaktaydı. Eğitim Bir Sen tarafından Danıştay nezdinde açılan ilk davada olumsuz karar çıkmıştı. Sendika kararı temyiz etmiş ve İdari Dava Daireleri Kurulu, 30 günden fazla rapor alan 4/B'li sözleşmeli personelin hizmet sözleşmesinin feshine imkan tanıyan hüküm hakkında yürürlüğü durdurma kararı vermiştir.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 12 Nisan 2010 14:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

7/15754 sayılı Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların 10. maddesinde "Resmi tabip raporu ile kanıtlanan hastalıklar için yılda 30 günü geçmemek üzere ücretli hastalık izni verilebilir." hükmü yer almaktadır.

Genel Esaslarda yer alan bu hüküm, kurumların hazırlamış olduğu tip sözleşmelerde de yer almaktadır.

Maddenin ilk uygulaması, MEB tarafından yapılmıştır. Detaylı bilgi için tıklayınız.

MEB'in uygulamasıyla ilgili olarak bugüne kadar sadece idare mahkemesi kararları bulunmaktaydı. Van İdare Mahkemesinin kararı için tıklayınız.

Danıştzya nezdinde açılan davalar ise kaybedilmişti. Ancak Eğitim Bir Sen tarafından, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu nezdinde temyiz edilen davadan bu kez olumlu karar çıkmıştır. Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulunun kararına aşağıda yer verilmiştir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber