Özenti olarak başlanan sigara bağımlılık yapıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Nisan 2010 16:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Malatya Emniyet Müdürlüğü Narkotik Büro Amiri Komiser Uğur Altunkara, madde bağımlılığının, bağımlılık yapıcı maddelerin kullanımı sonucu kişinin sinir sistemine etki ederek akli, fiziki ve psikolojik dengesini bozduğunu söyledi.

Malatya Kent Konseyi Gençlik Meclisi ve Kaçakçılık Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü işbirliği ile gençlerin zararlı alışkanlıklardan korunması konusunda bilinçlendirilmesi amacıyla okullara yönelik başlattığı "Zararlı Alışkanlıklar" konulu panel Malatya Anadolu Otelcilik ve Turizm Lisesinde gerçekleştirildi.

Panelde, uyuşturucunun kişide ruhsal, fiziksel çöküntülere neden olduğu gibi maddi zararlar da verdiğini slayt eşliğinde anlatan Kent Konseyi Gençlik Meclisi Üyesi Fatma Noyan ise bu bağımlılığının ölümlere neden olabileceğini vurguladı.

Uyuşturucunun insanların psikolojisini bozarak son derece tehlikeli bir yola sevk ettiğini, insanı gerçek dünyadan kopardığına işaret eden Fatma Noyan, bu psikolojik durumların insan hayatında silinmeyecek izler bıraktığına işaret etti.

Özenti olarak başlanan sigaranın da bağımlılık yapan bir madde olduğunu ifade eden İzzettin Kutlubay da özenti ile başlanan sigaranın kişiye ve çevresine zarar verdiğini bu nedenle zararlı maddelerden uzak durmak gerektiğine dikkat çekti.

Programın sonunda açıklama yapan Gençlik Meclisi Yürütme Kurulu Üyesi Gönül Firdevs Gül, "zararlı alışkanlıklar" konulu panellerinin Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi ve TOKİ Kaysı Kent Lisesi'nde de yapılacağını dile getirdi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber