Kesintisiz elektrikte sona doğru

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Nisan 2010 12:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş'nin (TEDAŞ) elektrik kullanıcılarına kesintisiz ve kaliteli elektrik temin etme amacıyla başlattığı rehabilitasyon projesine dönük çalışmalar hızlandı.

Edinilen bilgiye göre, TEDAŞ'ın Elektrik Dağıtım Şebekesi Rehabilitasyon Projesi kapsamında Ankara ve Konya'da tesis edilecek ''Denetimli Kontrol ve Veri Toplama/Dağıtım Yönetim Sisteminin (SCADA/DMS)'' saha çalışmaları tamamlandı.

Buna göre SCADA/DMS projesi, Ankara ve Konya şehirleri mücavir alanlarındaki elektrik dağıtım sistemlerinin, kurulacak Kontrol Merkezlerinden haberleşme sistemi aracılığıyla uzaktan izlenmesi, kontrol edilmesi ve yönetilmesini sağlayacak.

Elektrik dağıtım sistemlerinin gerçek zamanlı izlenmesi sayesinde arızalardan anında haberdar olunacak, arızalı kısımlar izole edilerek, ringi sistemleri vasıtasıyla şebekenin diğer kısımlarına anında enerji verilecek.

Dağıtım sisteminini gerçek zamanlı olarak izlenmesi sayesinde arıza sayısı ve süresi en aza indirilerek, kaliteli hizmet sunumu sağlanacak.

Ayrıca trafo, kesici, ayırıcı gibi tüm teçhizatların konum bilgileri ile dağıtım şebekesinin tüm akım, gerilim frekans gibi bilgilerinin canlı takibi sayesinde en verimli ve optimal yatırım planlaması yapılarak gereksiz yapılan yatırımların önüne geçilecek.

-MÜŞTERİ SAYAÇLARI DA UZAKTAN OKUNABİLECEK-

Bu projeye daha sonra yapılacak ilavelerle tüm müşteri sayaçlarının uzaktan okunması, kesilmesi, ve açılması işlemleri yapılabilecek ve insan unsurundan kaynaklanan hatalar en aza indirilecek.

Böylece dağıtım şirketleri işletme masraflarından önemli ölçüde tasarruf sağlayarak, ülke ekonomisine pozitif yönde katkı sunacak.

Kurulacak UHF Haberleşme altyapısının proje kapsamındaki tüm elektrik dağıtım şebekesi istasyonlarını kapsamı alanı içerisine alması amacıyla yine saha incelemeleri sonucunda Ankara'nın 5, Konya'nın 2 bölgesine tekrarlayıcı anten direkleri, kontrol merkezleri için de birer anten direği dikilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber