Çelik: İlköğretim kayıtları Haziran'da yapılacak

Haber Giriş : 18 Şubat 2005 11:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 2005-2006 yılı için ilköğretim okulu kayıtlarının Haziran ayında yapılacağını bildirdi.

Amasya'da incelemelerde bulunan Bakan Çelik, "Burada bütün Türkiye'yi ilgilendiren bir açıklamayı yapacağım" diyerek, şunları söyledi:

"2005-2006 öğretim yılı için ilköğretim kayıtlarını ilk defa Haziran ayında yapacağız. Ağustos, Eylül aylarında öğrenci kayıtları yapılmayacak. İlk defa ilköğretim birinci sınıfına kayıt olacak öğrenciler içinde bulunduğumuz yarı yıl devam ederken kayıtlar yapılacak. Bunun sebebi şudur: Biz Haziran ayında ilkokula kayıt olacak öğrencileri kaydederken önümüzdeki öğretim yılında ne kadar dersliğe ihtiyacımız olduğunu göreceğiz. O ilde, ilçede veya köyde ne kadar öğretmene ihtiyacımız olduğunu çok net olarak göreceğiz. Ülkemizdeki göç olgusu çok hareketlilik arz etmektedir. Büyük şehirlerde, metropollerde bu çok daha net görülüyor. Böyle olunca da özellikle kayıtlar aksıyor."

Bu durumun öğretmen atamalarında da kargaşaya neden olduğunu belirten Çelik, "Haziran ayında kayıtlar yapıldıktan sonra Ağustos ayındaki öğretmen atamalarını yapacağız. Planlamayı da ona göre yapacağız" diye konuştu.

Öğrenci affı ile ilgili yasa teklifinin gelecek hafta TBMM Genel Kurulu'nun gündemine geleceğini de ifade eden Çelik, bunun "ulusal bir talep" olduğunu savundu.

"Biz hangi öğrencinin başarılı olacağına ya da olmayacağına karar vermiyoruz" diyen Çelik, şöyle devam etti:

"Elbette bu kararı akademik kurullar verecek, değerli öğretim üyelerimiz verecektir. Biz bu öğrencilerimize bir şans daha veriyoruz. Ceza Yasası gereği hüküm giymiş insanlar ile öğrenci affını birbirine karıştırmamak gerekir. Burada mahkemelerin mahkum ettiği insanları siz serbest bırakıyorsunuz. Biz burada şu öğrenciyi ya da bu öğrenciyi mezun edin diye bir karar vermiyoruz. Diyoruz ki, bu öğrenciler gerek ekonomik sebeplerden, gerek çeşitli suçlardan dolayı mevzuattaki bazı anormalliklerden dolayı üniversitelerden ayrılmışlardır, ilişkileri kesilmiştir."

tnn

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber