Öğrencisinin gözüne yumruk attı, 3 lira verip ?Sakla' dedi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Nisan 2010 18:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KARS'taki Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu'nda İngilizce öğretmeni olarak görev yapan Y.G., iddiaya göre, derste konuştuğu gerekçesiyle 8'inci sınıf öğrencisi 14 yaşındaki Özgür Bartik'in yüzüne yumruk attı. Öğretmen Y.G., aldığı sert darbeyle gözü şişen Özgür'ü lavaboya götürüp yüzünü yıkattı, ardından bozuk 3 lirayı verip, ?Bu olayı sakla? dedi. Eve giden Özgür, baygınlık geçirdi, baba Ejder Bartik oğlunu hemen taksiyle Devlet Hasatanesi Acil Servisi'ne götürdü. Ailenin şikayetçi olduğu öğretmen Y.G., hakkında idari ve adli soruşturma başlatıldı.

Merkez Subatan Mahallesi'ndeki 450 öğrenci kapasiteli Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu'nda İngilizce öğretmeni olan Y.G., 14 Nisan Çarşamba günü saat 11.00 sıralarında derse girdi. 8'inci sınıf öğrencisi Özgür Bartik'in ders sırasında arkadaşıyla konuştuğunu gören öğretmen Y.G., öğrencilerin yanına geldi. İddiaya göre önce Özgür'ün başına kitapla vuran Y.G., daha sonra da yüzüne yumruk attı. Sol gözüne ağır bir darbe alan öğrencinin burnunu da öğretmenin parmağındaki yüzük kanattı. Daha sonra öğrenciyi lavaboya götüren öğretmen, yüzünü yıkadı ve koridora çıkardı. Cebindeki bozuk 3 lirayı Özgür'e veren Y.G., iddiaya göre öğrenciden bu olayı saklamasını istedi.

İzin alarak eve giden Özgür evde baygınlık geçirdi. Baba Ejder Bartik, oğlunu hemen taksiyle Devlet Hasatanesi Acil Servisi'ne götürdü. Burada ilk müdahalesi yapılan Özgür Bartik'in tomografisi çekildi. Burada rapor alan Özgür, babası ile birlikte önce karakola, ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne giderek öğretmenden şikayetçi oldu.

Okula gitmek istemediğini belirten Özgür Bartik, ?Öğretmenden şikayetçiyim. Hakkettiği cezayı alsın. İlk kez şiddet kullandı. Önceleri kitapla başımıza vuruyordu ama böyle dövmüyordu. O gün ne olduğunu anlayamadım. Psikolojim bozuldu. Şimdi artık okula gitmeye utanıyorum? dedi.

Mevsimlik işçi olarak çalışan 4 çocuk babası Ejder Bartik ise çocuğunun elbiselerinin kan içinde kaldığını anlattı. Ejder Bartik, ?Çocuğumun psikolojisi bozulmuş. Okula gidemiyor. Arkadaşlarından utanıyor. Ben öğretmenden şikayetçi oldum. Bu olayla ilgilenmelerini istiyorum. Çocuğumuz okusun adam olsun diye okula gönderiyoruz. Çocuğuma işkence yapılıyor. Bu işkencedir, devlet buna el atsın. Bu insanlık dışıdır. Bu öğretmenin yaptığı iş eğitim değildir. Öğretmen olamaz, eğitimci olamaz bu öğretmen? diye konuştu.

Öte yandan Öğretmen Y.G. ile ilgili olarak adli ve idari soruşturma başlatıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber