Erdoğan: Yolsuzluğa karışan bürokratın kafasını koparırız

Haber Giriş : 19 Şubat 2005 07:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Tayyip Erdoğan, yolsuzluklara kendi atadıkları bürokratların karışması durumunda da sonuna kadar gideceklerini söyledi.

Erdoğan, SSK ve enerji sektöründe son günlerde yapılan yolsuzluk operasyonlarına bazı bürokratların adının karışmasını kastederek, ?daha önce çalışmadığınız kişilerin nasıl biri olacağını kimsenin bilemeyeceğini, o kişilerle sonuna kadar gidilecek diye bir şartın olmadığını' vurguladı.

Erdoğan, Adana Ticaret Odası'nca düzenlenen ?1. Adana Uluslararası Ekonomik İşbirliği Forumu' toplantısında yaptığı konuşmada, kısa zamanda büyük işler başarıldığını söyledi. Artık bu ülkenin tek kuruşunu hırsıza, hortumcuya ve çeteciye kaptırmayacaklarını ifade eden Başbakan, muhalefetin iktidara geldikleri günden beri adlarını lekeleme gayreti içinde olduğunu dile getirdi. Erdoğan, şöyle konuştu: ?Çünkü tarihleri, geçmişleri lekeli. Geçmişi lekeli olmasaydı bu millet onları çoktan iktidara getirirdi. Şimdi bir şey çıkardılar, ?Bunların içerisinde kendi atadıkları adamlar var'. Olabilir, eğer kendi atadığımız adam bu yolsuzluğu yapıyorsa kusura bakmasınlar onun da kafasını koparırız. Milletvekili arkadaşlarımız varsa da yolumuzu ayırırız.? Erdoğan, iddiaların takipçisi olacaklarını, ancak sadece medya yazdı diye de ?adam almayacaklarını' ifade etti. Konuşmasında medyayı eleştiren Erdoğan, ?Varsa belge getirirsiniz biz arkasını kovalarız. Kendi özel işleriniz için gelip bizimle konuşuyorsunuz. Elinizde belge varsa getirin, iktidarı gölgelemeyin.? çağrısında bulundu.

Başbakan Erdoğan, sanayicilere Teşvik Yasası sebebiyle ümitsizliğe düşmemelerini isteyerek, yasanın söylendiği gibi bir ildeki fabrikaların sökülüp başka ile taşınmasına yol açmadığını söyledi. Başbakan, ?Biz Türkiye Cumhuriyeti'nin hükümetiyiz. 36 ilin veya yeni ilave edilecek 13 ille sayısı 49'a çıkacak ilin hükümeti değiliz. Marka firmalar teşvik yasasının olduğu ili değil, altyapısı olan ili, o ilin dünya ile bağlantısını önemsiyor.? şeklinde konuştu.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da, sağlıklı iş ortamının sağlanması için yapanın yanına kâr kalmayacak şekilde yolsuzlukla mücadele edilmesi gerektiğini vurguladı ve başlatılan mücadeleyi desteklediklerini söyledi.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber