Cilt sorunlarına erken müdahale gerekiyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Nisan 2010 13:02, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

Birçok kişinin, cilt sorunları ilerlemiş halde dermatologlara başvurduğunu belirten Cildiye Uzmanı Dr. Gülgün Zengin, özellikle evlilik hazırlığı yapanların tedavisine düğün tarihinden en az üç ay öncesinden başlanması gerektiğini söyledi.

Özel Nakiboğlu Bilgi Hastanesi Cildiye Uzmanı Dr. Gülgün Zengin, evlilikten hemen önceki dönemin kişisel bakım için özel bir önemi bulunduğunu ifade etti.

Bayanların, bozuk bir ciltle gelinlik giymek istemediğini ve sorunlarını gidermek için çareler aradığını dile getiren Zengin, "Birçok kişi dermatologlara biraz gecikmiş olarak gelir, gereken çözümleri anında bulmamızı isterler. Oysa cilt problemlerini düzeltmek zaman alır. Eğer sivilceli ve lekeli bir cildiniz varsa düğün tarihinden en az üç ay öncesinden tedaviye başlanması gerekir. Çünkü akne ilaçlarının iyileştirici etkileri en az dört hafta sonra ortaya çıkmaya başlar." diye konuştu.

Düğünden iki-üç gün önce cilt bakımı yaptırmanın cildin daha parlak görülmesini ve makyajın daha hoş olmasını sağladığını anlatan Zengin, şu bilgileri verdi: "Cilt bakımı ile yüzeydeki ölü hücreler uzaklaştırılır, böylece homojen bir ışık dağılımı gerçekleşir. Ayrıca istenmeyen tüylerden kurtulmak düğün öncesi dönemde titizlik gösterilen bir konudur. İstenmeyen tüylerden geleneksel yöntemlerin yanı sıra lazer epilasyon yaptırarak kurtulmak isterseniz uzun süreli temiz ve kalıcı bir yöntem tercih etmiş olursunuz. Üstelik zamandan da tasarruf etmiş olursunuz. Pek çok işin sıkıştırıldığı düğün öncesi dönemde lazer epilasyon size büyük bir rahatlık sağlayacaktır. Koltuk altı, bikini ve bacak bölgesi kılları, lazer epilasyon ile üç ay aralarla yapıldığında üç-dört seansta kalıcı sonuç almak mümkündür."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber