TBMM 23 Nisan'da özel gündemle toplanacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Nisan 2010 17:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- TBMM Genel Kurulu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında özel gündemle toplanacak.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, TBMM'nin açılışının 90. yıldönümü dolayısıyla yapılacak kutlamalar Meclis bahçesindeki Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayacak. Anıtkabir ve Birinci Meclis binasındaki törenlerin ardından, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Mecliste kutlamaları kabul edecek.

TBMM Genel Kurulu, saat 14.00'te özel gündemle toplanacak. Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin'in açış konuşmasının ardından TBMM'de grubu bulunan ve temsil edilen siyasi partiler adına konuşma yapılacak.

Bu kapsamda, Mecliste grubu bulunan partiler adına AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş konuşacak. TBMM'de temsil edilen DSP'den İstanbul Milletvekili Hasan Macit, DP'den Rize Milletvekili Mesut Yılmaz ve Türkiye Partisi'nden ise Genel Başkanı adına Yozgat Milletvekili Mehmet Yaşar Öztürk konuşma yapacak.

Mecliste akşam resepsiyon verilecek.

Bu arada, Birinci Meclis binasındaki anma töreninde 23 Nisan 1920'de Büyük Millet Meclisinin en yaşlı üyesi sıfatıyla Sinop Mebusu Şerif Bey'in yaptığı konuşma seslendirilecek. Ardından TBMM Başkanı Şahin bir konuşma yapacak ve özel defteri imzalayacak. Ankara Kulübü Derneği Seğmenlerinin gösterisiyle tören sona erecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber