Okul önlerindeki trafiği öğrenciler yönlendirecek

Haber Giriş : 19 Şubat 2005 10:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sivas'ta gönüllü olarak Okul Geçit Görevlisi olmak isteyen 10 ilköğretim okulundan 41 gönüllü öğrencinin trafik eğitimi başladı.

Halk Eğitim Merkezi'nde yapılan seminerlerin ilkine, Trafikten Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Özal, Şehir İçi Trafik Tescil Şube Müdürü Ali Yıldırım ile 10 ilköğretim okulundan 41 öğrenci katıldı.

Seminerin açılış konuşmasını yapan Emniyet Müdür Yardımcısı Özal, Mart ayına kadar sürecek seminerlere katılan öğrencilerin, trafik kuralları ve yönlendirmeleri öğreneceklerini belirterek, "Bugün başladığımız kurslar, Mart ayı sonuna kadar belirli sürelerle devam edecek. Kurslarımızda size ilk olarak trafik işaretleri ve kuralları, daha sonra da gönüllü olduğunuz Okul Geçit Görevlisi'nin yapacağı kurallar ve hareketler öğretilecek. Sizler, belirlenen 10 okulun önünde, okul giriş ve çıkışlarda, ellerinize alacağınız trafik işaretleriyle, polisin bulunmadığı zamanlarda arkadaşlarınızın kazaya uğramaması için geçişlerine izin vereceksiniz. Araz ve yaya trafiğini kısa süreli düzenleyeceksiniz.

Yapacağınız bu çalışma ile hem arkadaşlarınıza. Hem sürücü ve büyüklerinize örnek olacaksınız" dedi. Yapılan konuşma sonrasında görevli trafik polisleri, öğrencilere trafik kurallarını anlattı.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber