Ankara-Yerköy hızlı tren projesi ihale edildi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 23 Nisan 2010 07:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Mehmet Habib Soluk, TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman beraberindeki heyetle 16-17 Nisan 2010 tarihlerinde Ankara-Sivas yüksek hızlı tren hattı ile Kayseri kuzey geçişi çalışmalarını yerinde inceledi.

İnceleme sonrası bir açıklama yapan Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Mehmet Habip Soluk, Ankara-Yozgat- Sivas hızlı tren hattında viyadük ve tünel çalışmalarının devam ettiğini belirterek, " Bu hat güzergah olarak Güney Kore'den, Çin'den kalkan trenlerin Londra'ya bağlanmasını, İslamabat'tan kalkacak bir trenin yine Londra'ya bağlanmasını kesintisiz olarak devam ettirecek ana bir omurgadır" dedi.

Demiryollarının yıllarca ihmal edildiğini dile getiren Müsteşar Soluk, demiryollarının devlet politikası haline gelmesiyle birlikte, demiryollarında gerek konvansiyonel hatlarda, gerekse hızlı tren çalışmalarında süratle ilerlendiğini belirtti.

TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman ise, Türkiye'nin hızlı tren çağına adım attığını belirterek, "Ankara-Yerköy projesini ihale ettik. Proje tamamlandığında Yozgat-Ankara arası bir saat 10 dakika olacak. Yozgatlılar çok modern bir ulaşım aracında seyahat edecekler. Projemiz devam ediyor, İstanbul, Ankara, Sivas ve oradan da doğuya doğru devam edecek. Ayrıca bu sene Ankara-Konya'yı bitirmek için çalışmalarımız sürüyor. Bunun yanında Kayseri-Yerköy arası ihale ediliyor. Projede kamulaştırma sıkıntıları oluyor, bunları çözmek için çalışıyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber