65 bin mehmetçik, orduevlerinde ne yapıyor?

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 23 Nisan 2010 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Diyarbakır Milletvekili İhsan Arslan'dan çarpıcı açıklamalar geldi.Bedelli askerlik tartışmaları devam ederken, Meclis Milli Savunma Komisyonu üyesi ve AK Parti Diyarbakır Milletvekili İhsan Arslan'dan çarpıcı açıklamalar geldi. Bedelli askerliğin mutlaka çıkması gerektiğini belirten Arslan, orduya ait sosyal tesislerde çalışan 65 bin er ve erbaş bulunduğuna dikkat çekti.

BUGÜN'e konuşan Arslan, bedelli askerlik uygulamasının 'asker ihtiyacı' gerekçe gösterilerek reddedildiğini vurguladı. Arslan, "Ordunun çok sayıda sosyal tesisi var. Bu sosyal tesislerde 65 bin Mehmetçik görev yapıyor. Bu sosyal tesisler kapatılsa ve 65 bin Mehmetçik asli işlevlerine gönderilse bedelli askerlik nedeniyle ortaya çıkan açık kapatılabilir. Ordu bu kadar büyük olursa bu kadar sosyal tesis de çok olur" dedi.

Bu kriz ortamında yeni işsizler yaratmanın tehlikeli olduğuna işaret eden Aslan, "Bedelli çıkmazsa bunlar işlerini kaybedecek. Bu kriz ortamında yeni işsizler ortaya çıkarmamak gerekir. Elbette parası olan askerlik yapmasın anlayışında değiliz" şeklinde konuştu.

PROFESYONEL ORDU GEREK

AK Parti'li Arslan, profesyonel orduya geçilmesi gerektiğinin altını çizerek, "Dünya değişiyor ve gelişiyor. Artık profesyonel orduya geçilmeli. Profesyonel orduya geçildiği zaman bu kadar er ve erbaşa da gerek kalmaz" dedi. Arslan sözlerine şöyle devam etti: "5 bin askerin yaptığını tek bir uçak ile yapabiliyorsunuz. Yani artık modern teknolojiye geçilmesi gerekir.?

Bilal ÇETİN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber