Antalya'da protokol krizi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Nisan 2010 17:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANTALYA'nın Korkuteli İlçesi'nde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenen törende, Cumhuriyet Başsavcısı Sinan Tür ile Ak Parti İlçe Başkanı Hakkı Beşkazalı, kendilerine protokolden yer ayrılmamasına tepki göstererek, töreni terk etti.

Korkuteli Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı dolayısıyla hazırlanan program kapsamında, 100'üncü Yıl Atatürk Stadı'nda tören yapıldı. Statta ilçe protokolüne ayrılan alana gelen Korkuteli Cumhuriyet Başsavcısı Sinan Tür, Kaymakam Erkan Karahan, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Erkan Özçelik ve Belediye Başkanı MHP'li Hasan Gökce'nin dışında protokolün diğer üyeleri için koltuk yerine sandalye konulduğunu görerek, ?Yargıya verilen değer bu mu?? diyerek stadı terk etti. Organizasyondan dolayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Halim İzgi'ye tepki gösteren Tür, ?Protokol bölümünde sadece 3 koltuk vardı. Geri kalan yerlere sandalye konulmuştu. Protokol hükümlerine uyulmadığı gerekçesiyle töreni terk ettim? dedi.

Diğer yandan, Ak Parti İlçe Başkanı Hakkı Beşkazalı da diğer siyasi partilerin ilçe başkanlarının yanı sıra bazı yöneticilerinin protokol alanında bulunmasına rağmen, kendi parti yöneticilerinin belediye görevlilerince protokol alanına alınmadığını belirterek, töreni terk etti.

Tören daha sonra okunan şiirlerle devam etti. Ardından yıl içinde il çapında düzenlenen spor karşılaşmaları ve halk oyunları yarışmalarında dereceye giren öğrencilere plaket ve madalyaları verildi. Stattaki kutlamalar, gösteri grupları tarafından hazırlanan gösterilerin sunulmasının ardından sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber