Perşembe günü 5 saat Başbakansız kaldık!

Haber Giriş : 19 Şubat 2005 15:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Bosna Hersek'te olduğu perşembe günü, Başbakan Vekili Abdullah Gül aniden Lübnan'a giderken kimseye vekalet bırakılmayınca bir protokol kazası ortaya çıktı. Türkiye Cumhuriyeti perşembe günü beş saat başbakansız kaldı.

Erdoğan'ın salı sabahı yurtdışına çıkmasıyla birlikte Gül Başbakanvekili sıfatıyla çalışmaya başladı. Lübnan eski Başbakanı Refik Hariri'nin bombalı suikast sonucu öldürülmesi üzerine Başbakanvekili Gül aniden Hariri'nin ailesine taziye ziyaretinde bulunmaya karar verdi. Gül'ün bu ani kararı Bosna Hersek'de bulunan Başbakan Erdoğan'a da bildirildi.

GÜL, 25 DAKİKA ÖNCE DÖNDÜ

Gül saat 14.30 sıralarında eşi Hayrünisa Gül ile birlikte ATA uçağıyla Lübnan'ın başkenti Beyrut'a hareket etti. Gül'ün, yurtdışına çıktığı bu andan itibaren Türkiye Cumhuriyeti de başbakansız kaldı. Gül, Türkiye'ye Erdoğan'dan sadece 25 dakika önce döndü ve Esenboğa Havalimanı'nda Başbakan'ı karşıladı.

Başbakanlık kaynakları teammüllere göre aynı gün içinde yurtdışına çıkıp dönen Başbakan veya bakanların vekalet vermesine gerek olmadığını savunarak, bu nedenle Gül'ün vekalet bırakmadığını savundular.

Eski bir başbakanlık bürokratı, ise şöyle dedi: ?Adımını yurtdışına attığı anda, 10 dakika için bile çıksa vekalet bırakmak zorundadır. Ana prensip, devletin başbakansız kalmamasıdır.'

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber