Havalar nasıl olacak?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 25 Nisan 2010 09:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre 5 günlük haritalı hava tahminleri...

Yapılan son değerlendirmelere göre; Doğu Anadolu'nun doğusu (Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Van ve Hakkari) ile öğleden sonra Eskişehir, Çankırı, Bursa, Bilecik, Bolu, Düzce, Karabük, Kastamonu, Kütahya, Afyon ve Isparta ile Ankara'nın kuzey çevrelerinde kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak yağış geçişlerinin görüleceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Doğu kesimlerde 1 ila 3 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli (30-50 km/s) olarak esecek.

UYARILAR: Rüzgarın Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ulaşımda aksamalar vb.) tedbirli olunması gerekmektedir.

İLLERE GÖRE HAVA DURUMU

Yapılan tahminlere göre bazı illerde bugün hava durumu şöyle olacak:

İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu (18)

ANKARA: Az bulutlu zamanla parçalı ve çok bulutlu (22)

İZMİR: Az bulutlu ve açık (26)

ADANA: Parçalı ve az bulutlu (28)

ANTALYA: Parçalı bulutlu (27)

SAMSUN: Az bulutlu ve açık (19)

ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu (13)

DİYARBAKIR: Az bulutlu ve açık (25)

BÖLGELERE GÖRE HAVA DURUMU

Yapılan tahminlere göre bölgelerde hava durumu bugün şöyle olacak:

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra Bilecik ile Bursa çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçecek.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra Kütahya ve Afyon çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçecek.

AKDENİZ: Parçalı ve az bulutlu, zamanla batısı parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra Isparta çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU: Batısı ile zamanla bölge geneli parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra Eskişehir ve Çankırı ile Ankara'nın kuzey çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı, zamanla çok bulutlu, öğleden sonra iç kesimleri (Bolu, Düzce, Karabük ve Kastamonu)kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla doğusu parçalı bulutlu geçecek.

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu, doğusu parçalı ve çok bulutlu, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Van ve Hakkari çevreleri aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin doğusu parçalı bulutlu geçecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber