MEB'den resmi açıklama: Özürlüden sınav ücreti alınmaması netleşmedi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 27 Nisan 2010 10:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MEB'İN SİTESİNDE YAPILAN AÇIKLAMA

2010 YILI TAŞRA TEŞKİLATI ÖZÜRLÜ PERSONEL ALIMINA İLİŞKİN SINAV BAŞVURUSU

ENGELLİ ADAYLARIN DİKKATİNE

1- Sınav Tarihi 4 Temmuz Pazar günü saat 14:00 olarak tekrar belirlenmiştir.

2- Sınav ücreti alınmaması ile ilgili çalışmalar devam etmektedir. Sınavın ücretsiz olması halinde sınav ücreti yatırmış olanların ücretleri iade edilecektir.

3- Ücret ile ilgili farklı bir durum çıktığında ayrıca gerekli açıklama yapılacaktır.


BUGÜN ZAMAN GAZETESİNDE YER ALAN HABER

Milli Eğitim Bakanlığı, özürlü memur alımı için yapılacak sınavdan ücret almamaya karar verdi. Düzenleme engelli memur adaylarını sevindirirken, sınava başvurular 21 Mayıs'a kadar devam edecek.

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu özürlülerden sınav ücreti alınmamasını isterken sorunun çözümü için Devlet Bakanı Hayati Yazıcı'dan ücretin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan karşılanması için destek talep etti. Yazıcı da, Bakan Çubukçu'ya olumlu cevap verdi. Buna göre maliyeti 2 milyon lirayı geçmesi öngörülen sınavın masraflarını vakıf karşılayacak. Sınava 20 bin civarında başvuru bekleniyor. Bu arada ücretini ödeyerek başvuru yapanların paraları iade edilecek. Milli Eğitim Bakanlığı, bini öğretmen, 2 bini hizmetli, 2 bini memur olmak üzere 5 bin özürlü personel alacak. En az yüzde 40 oranında özürlü olanların gireceği sınav 30 Haziran'da gerçekleştirilecek. Sınav kılavuzunda ücretin önce 110 lira olarak belirlenmesi özürlülerin tepkisini çekmişti. Ücret daha sonra 50 liraya düşürülmüştü. İBRAHİM ASALIOĞLU

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber