Okul başına 20 YTL'lik mutemetlik parası...

Haber Giriş : 21 Şubat 2005 00:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakanlık genelge yayımlayınca mutemetlik parası elden kesilmeye başlandı

Merhaba Memurlar net sitesi yetkililerine,

Ben Erzurum İli Karaçoban İlçesinde çalışan bir öğretmenim.

Benim sizden sormak istediğim bir konu var. O da sadece beni yalnız değil, bir çok öğretmen arkadaşlarımı ilgilendirmektedir.

Bizlerin bordrolarımızdan Milli Eğitim Müdürlüğünden görevli Şef tarafından uzun zamanlar MUTEMEDİYE parası kesiliyordu. Bunun asılsız olduğunu hepimiz açık bir şekilde biliyorduk. Ama korkumuzdan seslerimizi çıkaramıyorduk. Çünkü sesimizi çıkarsak ya ucra bir köye sürgün ediliriz yada çok kütü muamelelere maruz kalırız.

Bu kesintilerin miktarını hiç birimiz bilemezdik. Sayın Şef bizim maaş ve ek ders bordrolarımızdan insafına göre kesinti yapıyordu.

Maaş ve ek ders bordrolarımız İlçe Milli Eğitimde ve özellikle Maliyede mevcuttur. Hatta edindiğimiz bilgiye göre bu paraların toplandığı kendine ayrı bir banka hesap numarasını açtırmıştı. O da bankadan alınabilir.

Şimdi ise Milli Eğitim Bakanlığından yazı geldi. Artık kesinti yapılmıyor. Bu defa da okul başı 20 YTL elden kesiyorlar.

Lütfen bizi enayi yerine koymasınlar. Biz bu paraları alnımızın akıyla kazanıyoruz. Bu süre gelen kronikleşmiş yolsuzlukla hepimizden yıllardan beri kesilen paraları geri ödesinler.

Selam ve saygılarımı sunarım

"Haber Gönder" yoluyla haberi yazan: Gülbeyaz

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber