Hacettep'de iskeletli protesto

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Nisan 2010 15:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Radyolojide çalışma saatlerinin yükseltilmesi, üzerinde "Ben bu sonu hak etmiyorum." yazılı, beyaz önlük giydirilmiş iskeletle protesto edildi.

Türk Sağlık Sen tarafından, Hacettepe Üniversitesi'nde düzenlenen eylemde, sağlık çalışanları radyolojide çalışma saatlerinin yükseltilmesini iskeletle protesto eti. Eylemde, "Sözleşmeli kölelik istemiyoruz", "Dönerler rezalet bu ne biçim adalet" yazan dövizler taşındı.

Basın açıklaması yapan Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci tam günle radyoloji çalışanlarını çalışma saatlerinin yükseltilmesiyle sağlıklarının risk altına girdiğini belirterek, "Çalışanların daha çok radyasyona maruz kalmasına sebep olacak bu uygulama yüzünden, radyoloji çalışanlarının sağlıkları risk altındadır. Yakın bir zamanda da hayatları tehlike altında olacaktır. Sendika olarak bu adaletsizliğin Anayasa Mahkemesi'nde iptali için Danıştay'a dava açtık. En kısa zamanda hukukun bu adaletsizliğe bir son vereceğini umuyoruz. Yoksa sağlık çalışanlarının iskelete döneceği günler yakındır." dedi.

Kahveci ayrıca Hacettepe'de radyoloji çalışanlarının başka birimlere gönderildiğine dikkat çekerek bu uygulamadan da vazgeçilmesini istedi.

Sağlık çalışanlarının sorunlarının arttığını belirten Kahveci adaletsiz döner sermaye sistemi ile işyerlerinde çalışma barışının bozulduğunu, huzurun baltalandığını ifade etti. Hacettepe'de sözleşmeli çalışanlardan yemek ücreti, çalışanlardan otopark parası istendiğini belirtti.

Kahveci bu uygulamalara son verilmemesi halinde hukuki yollara başvuracaklarını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber