TBMM komisyonu üyeleri Siirt'te

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Mayıs 2010 12:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kayıp Çocuklar Meclis Araştırma Komisyonu Başkanı Necdet Ünüvar, Siirt'teki "cinsel istismar" olayıyla ilgili, "Bu vesileyle eğitim sistemimizde aksayan yönleri ortaya koymamız gerekiyor" dedi.

Ünüvar, Siirt'te iki günden bu yana yaptıkları incelemelerle ilgili Polisevi'nde basın toplantısı düzenledi. Toplantıda, komisyon hakkında bilgi veren Ünüvar, 5'i milletvekili 4'ü uzman olmak üzere 9 kişilik bir ekiple Siirt'e geldiklerini söyledi.

Siirt'te yaşanan "cinsel istismar" olayıyla ilgili bir dizi görüşmeler yaptıklarını belirten Ünüvar, şöyle konuştu:

"Bizim de gerçekten üzüldüğümüz bir hadisedir. Çok değişik kesimlerle yaptığımız görüşmelerden edindiğimiz intiba, hadisenin hemen hemen bütün Siirtlileri çok derinden etkilemiş olmasıdır. Ayrıca olayın birtakım medyaya yansıma biçiminden de rahatsızlar.

Okullardaki rehberlik sisteminin yeniden ele alınıp biraz daha güçlendirilmesi gerekiyor. Belki bu vesileyle eğitim sistemimizde aksayan yönleri ortaya koymamız gerekiyor, özellikle YİBO'ların işleyişiyle ilgili... Örneğin, Pervari'deki hadisede YİBO, şehrin dışında fiziki anlamda ve öğrenci kapasitesi maalesef yetersiz bir okul. Belki bu vesileyle öğrenci, öğretmen ve veli arasındaki ilişkileri de yeniden göz önüne alarak birtakım çalışmalar yapmak gerekiyor. Bütün bunları çok detaylı bir şekilde inceledik, raporumuzda yazacağız. Bu tür olayların bir daha yaşanmaması için alınması gereken önlemlere ilişkin komisyon üyelerimiz ve uzmanlarımızla yaptığımız detaylı analizi raporumuza yansıtacağız."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber