Taksim'deki 1 Mayıs'a, 140 bin kişi katıldı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Mayıs 2010 17:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Valisi Muammer Güler, Taksim'deki 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarına yaklaşık 140 bin kişinin katıldığını belirterek, "Keşke alanda meydana gelen olumsuzluklar yaşanmamış olsaydı" dedi.

Vali Muammer Güler, 1 Mayıs kutlamalarına ilişkin olarak İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ile birlikte Emniyet Müdürlüğü'nde basın açıklaması yaptı. Konuşmasına "Bugünün gelecek yıllarda da aynı şekilde kutlanmasını dilerim" diye başlayan Güler, herkesin görevini en iyi şekilde yerine getirdiğini kaydetti. Güler, "Gelecek yıllarda daha coşkulu 1 Mayıs kutlanacağını umut ediyorum. Önemli bir planlama ve planlandığı gibi uygulandı. Önemli olan, bir olay meydana gelmeden etkinliğin yerine getirilmesiydi. Gerekli duyarlılığın gösterilmesi bizi mutlu etti. İstanbullulara bu konuda gösterdikleri anlayış nedeniyle teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Herkesin üzerine düşen görevi yerine getirip getirmediğine dair değerlendirmelerin ileri ki günlerde ortaya çıkacağını kaydeden Güler, basın kuruluşlarına da sorumluluk içerisinde beyanatlar verdikleri için teşekkür etti. Güler, "Keşke alanda meydana gelen olumsuzluklar yaşanmamış olsaydı. Bu da bir eksiklik olarak kayıtlara geçmiştir. Bize düşen görevi en iyi şekilde yerine getirmiş bulunuyoruz" dedi.

Güler, kutlamalarla ilgili olarak bir gözaltı olmadığını ancak 20'ye yakın kişinin durumunun incelendiğini ifade ederek, "Değişik şekilde aranan ve incelenmesi gereken kişilerle ilgili. 2 kişi de yaralanmıştır, tedavi işlemleri devam ediyor" şeklinde konuştu. Vali Güler bir soru üzerine de, "Bu tür etkinlikleri sabote etmek isteyen, provokem etmek isteyenler olabilir. Ancak etkinlik öncesi gösterilen kararlılık çok önemlidir" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber