Fen lisesi için Bakan'ı öğrenci telefonuyla ikna etti

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 02 Mayıs 2010 18:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Osmaniye Milletvekili Mehmet Durdu Kastal, Osmaniye'nin Kadirli İlçesi'ne fen lisesi yapılması için her yolu denedi. Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'yu ikna edemeyen Kastal, farklı bir yöntemle sorununu çözdü.

Meclis kulisinde Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'yu gören Kastal, elindeki telefonu uzatarak, ?Sayın Bakanım sizi arıyorlar? dedi. Kadirli'de yaşayan İsmail Mezretoğlu adlı 6'ncı sınıf öğrencisi, fen lisesi talebini, milletvekiline anlatacağını sanırken, birden karşısında Milli Eğitim Bakanı'nı buldu.

Çubukçu'yu duyunca şaşırdı

Önce bakan olduğuna inanmayan ve yanındakilere, ?Telefondaki Milli Eğitim Bakanı olduğunu söylüyor? diye şaşkınlığını dile getiren Mezretoğlu, daha sonra kendine gelerek, Kadirli'ye fen lisesi istedi. Mezretoğlu, ?Biz çok başarılıyız. Derslerimize çok çalışıyoruz. Fen lisesini hak ediyoruz. Kadirli'ye fen lisesi yaptırın? dedi.

Oku ve milletvekili ol

Öğrencinin kendini ifade edişinden etkilenen Çubukçu, aylardır Kastal'a vermediği sözü öğrenciye vererek, Kadirli'ye fen lisesi yapılmasını programa alacaklarını söyledi. Ancak Çubukçu'nun bir şartı oldu. Çubukçu, Mezretoğlu'ndan derslerine çok çalışıp, başarılı olmasını ve Durdu Kastal'ın yerine milletvekili olarak Meclis'e gelmesini istedi. Kastal da ?Vallahi ben amacıma ulaştım. O büyüyünce yerimi seve seve ona veririm? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber