Başbuğ: Bazıları mütareke basınını aratıyor!

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Mayıs 2010 20:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Son şehit haberleri üzerine açıklama yapan Genelkurmay Başkanı Başbuğ, "Türkiye'de basının bir bölümü, çok açık söylüyorum İstiklal Savaşındaki mütareke basınını dahi aratacak seviyede. Mütareke basını dahi bu kadar hain değildi'' dedi.

Video: Tunceli'deki saldırılar

Org,Başbuğ: Hava şartları kötüydü, birliklerimiz kendini koruyacak güçtedir.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Kara Harp Okulu'ndan 1962 yılında birlikte mezun olduğu arkadaşlarıyla Anıtkabir'e yaptığı ziyaretin ardından gazetecilere açıklamalar yaptı.

Orgeneral Başbuğ, son iki günde gerçekleşen saldırılarla ilgili şunları söyledi:

''Defalarca söyledik, bizim özellikle 3. ve 2. Ordu bölgesinde, sınır hattı da dahil olmak üzere yurt içinde binden fazla karakol ve bağımsız görev yapan birliğimiz var. Bini aşkın karakol ve üst bölgesinde görev yapacak birliklerimiz her halükarda kendi kendine yeterli olmak durumundadır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.

Bizim bağımsız karakol ve üst bölgelerinde görev yapan birliklerimiz kendi kendine yeterli, herhangi bir saldırı anında bu saldırıyla mücadele edebilecek güçte ve yetenektedir. Bunu sağlamak mecburiyetindeyiz. Örneğin Cuma akşamı meydana gelen saldırı esnasında yine çok zaman olduğu gibi maalesef hava şartları kötüydü. Görüş imkanı yoktu.

Karakoldaki terörist eylem aslında bir saldırıdır. Bu saldırı yaklaşık 3 saat sürmüştür. Bu 3 saat saldırı esnasında karakol personelimiz, başta karakol komutanı ve onun emrindeki astsubay ve uzmanlar erbaş ve erler omuz omuza çarpışmış, mücadele etmişlerdir. Orada 4 şehit verdik. Karakol komutanı astsubayımız, bir uzman çavuşumuz ve iki tane Mehmetçiğimiz. Burada da görüldüğü gibi astsubayımız, uzman çavuşumuz ile erbaş ve erlerimiz omuz omuza mücadele etmiş ve çatışmışlardır. O karakol orada niçin var? O karakol orada bölgedeki insanımızın güvenliğini sağlamak, onların savunmasını sağlamak ve o alanları teröristlere boş bırakmamak nedeniyle oradadır. Hava şartlarının kötülüğünden dolayı bir tek orada sağlanamayan silahlı helikopterlerin saldırı esnasında kullanılamamasıdır. Orada şehit olan 4 askerimiz ve o çatışmaya giren 70'e yakın astsubayımız, uzmanımız, erbaş ve erlerimiz kahramanca mücadele etmiş, görevlerini yerine getirmiştir. Görevlerin yerine getirilmesinde gerekirse şehit olmakta vardır. Elbette 3 saat süren çatışmada teröristlere de zayiat erdirilmiştir. Aksini düşünmek söz konusu değil. Ancak bölgede yapılan taramalarda herhangi bir terörist bulunmadığı için biz bunları açıklama durumunda değiliz. Ancak bundan herkes emin olsun ki 3 saat süren bir çatışmada teröristlerin zayiat vermemesi söz konusu olamaz.''

MÜTAREKE DÖNEMİNDEN DAHA HAİNLER

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, şu ifadeleri kullandı:

''Bu olaylar bir noktada Tunceli'de bulunan teröristlerin lideri tarafından yönetilmektedir, bunlar bellidir. Ben burada şunu ifade etmek istiyorum. Yine 1993'te, yine Tunceli'de bir terörist lideri vardı. Bu 33 erimizin şehit olması olayını gerçekleştiren teröristlerin başında olan liderdi. Şu an Tunceli'deki teröristlerin başındaki lider gibi. Ama bu kişi bir gün dağda, 1995 yılında güvenlik kuvvetleri karşısında hayatını kaybetti. Onun için diyorum ki, terörle bir yere varamazsınız.

Elbette şehitler yüreğimizi yakıyor. Ama bu mücadeleyi kararlılıkla sürdürmekten başka da hiç bir alternatifimiz yok... Bugün bir olay oluyor, daha olayla ilgili elinizde en ufak bir bilgi yok, en ufak bir şey yok, hemen olayla ilgili olarak komplo senaryoları ortaya atmak ve her şeyde Türk Silahlı Kuvvetleri'ni eksik ve hatalı olarak göstermek hainliktir.

Bir kere her şeyden evvel, bu şehitlere haksızlık yapıyorsunuz. Hakkınız yok. Orada kahramanca çarpışan, hayatını feda etmekten çekinmeyen 70 tane astsubayım, uzmanım, erbaş, erim var. Onlara bu haksızlığı yapamazsınız. Bu kadar hainlik olmaz. Ben size ifade ettim, biz bin noktada da yeterli kuvvetle, güçlü bulunmak zorundayız. Hava şartlarını biliyoruz, bölgeyi takviye edemeyiz. Her şeyi biliyoruz. Dünkü olayda sağlanamayan bir tek silahlı helikopterdir. Silahlı helikopter de hava şartları müsait değil, nasıl göndereceksiniz? Onun dışında her şey yeterlidir. Kahramanca mücadele edilmiştir. Ancak bunun altında hala nedenler aramak, komplolar sürmek... Utansınlar. Biz her zaman söylüyoruz elbette olabilir objektif verilere dayanan gerçekçi, bilgiye dayanan, terörle mücadeleye yönelikte her türlü eleştiriyi saygıyla karşılıyoruz. Ancak bugün maalesef Türkiye'de basının bir bölümü, çok açık söylüyorum, İstiklal Savaşındaki mütareke basınını dahi aratacak seviyede. Ben inanıyorum ki mütareke basını dahi bu kadar hain bu kadar önyargılı değildi.''

BU ADİLİKTİR!

Orgeneral Başbuğ, şöyle konuştu:

''Elbette hatamız varsa yerine getirmek bizim görevimiz, karşı tedbirleri almak. Ama haksızlıklara hayır. Kötü niyetlilere hayır. Her vesileyle Silahlı Kuvvetler'e saldırmayı kendine görev addeden başka bir görevi yok bu basının, bu medyanın. Yok. Ayıptır. Ben gerçekten İstiklal Savaşı'ndaki mütareke basınının bile bunlardan daha düzgün, daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum. Bu kadar hain değildiler.

Bakın, uzmanımız şehit oluyor, deniliyor ki 'Niye uzmanlar yalnızca şehit oluyor?' Bu ne kadar ayıptır? Bu ne biçim insanlıktır? Ben erimle, erbaşımla, uzmanımla, astsubayımla, subayımla, generalimle nasıl ayırım yaparız? Bizim için her can önemlidir, değerlidir. Yani subayın canı daha fazla değerli, astsubayın az... Bu ne kadar hainliktir. Bunu açıkça ifade ediyorlar, 'Niye uzmanlar şehit oluyor?' Sanki bunu söyleyenler uzmanları çok seviyor, onların çok hakkını koruyor. Hayır arkadaşlar, bu değil. Bu tamamen Silahlı Kuvvetler personeli arasına nifak sokmak. Bu adiliktir. 'Niçin uzmanlar yalnızca şehit oluyor?' Ertesi gün çıkıyorsunuz, 'Niye subay şehit olmuyor?' Utansınlar.

Bugün 6 tane şehidimiz var, iki günde. Bir subay, bir astsubay, bir uzman çavuş, üç tane Mehmetçiğimiz. Bunlar omuz omuza görev yapıyor. Bana göstersinler hangi orduda tugayının başında 20, 30 gün harekata katılan general var? Hangi orduda? Terbiyesizliktir artık bu. Çıksınlar bana desinler ki, şu orduda başındaki tugay komutanı, tugayıyla birlikte 30 gün, Mehmetçiğiyle beraber yürüyerek harekata gider. Göstersinler bir örneğini. Özellikle ön yargılı olmayan, olaylara objektif bakan, elbette doğru olduğu zaman eleştiri yapan basına saygılıyım, tüm basına saygılıyım. Onları bir kenara bırakıyorum ama sadece ve sadece haksız yere, yalanlara dayalı olarak Silahlı Kuvvetlere saldırı için her vesileyi kullanan basını lanetliyorum. Zannetmesinler ki onlar böyle yaparak Türk Silahlı Kuvvetlerinin kararlılığını, moral ve azmi zarara uğratıyorlar. Hayır. Bilakis onların bu saldırıları bizi daha çok bütünleştiriyor, bizi daha çok kararlı hale getiriyor.''

Terörle bir yere varılamayacağını yineleyen Orgeneral Başbuğ, ''Terörle bir yere varılacağına dair başarı ümitleri taşıyanlara söylüyorum ki, ümitleriniz dün olduğu gibi yarın da boşa çıkar'' dedi.

Orgeneral Başbuğ'un konuşmasının sonunda dinleyenler alkışladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber