Teklifin 4. maddesi 338 evet oyu ile kabul edildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Mayıs 2010 21:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Genel Kurulunda, Anayasa değişikliğinin 2. turunda, teklifin 4. maddesi 69 ret oyuna karşı 338 oyla kabul edildi.

Genel Kurulda gizli oylamaya 408 milletvekili katıldı. Oylamada 338 kabul, 69 ret oyu kullanıldı; 1 oy da boş çıktı.

Teklifin 4. maddesiyle, Anayasanın "Ailenin Korunması" başlıklı 41. maddesinde değişiklik yapıyor. Başlığı, "Ailenin Korunması ve Çocuk Hakları" şeklinde değiştirilen maddeye çocukların korunması konusunda hüküm ekleniyor. Maddeye eklenen hüküm şöyle:

"Her çocuk, korunma ve bakımdan yararlanma, yüksek yararına açıkç a aykırı olmadıkça ana ve babası ile kişisel ve doğrudan ilişki kurma ve sürdürme hakkına sahiptir. Devlet, her türlü istismara karşı, çocukları koruyucu tedbirleri alır."

Birinci turda, 4. maddenin gizli oylamasına 408 milletvekili katılmış; oylamada 336 kabul, 69 ret oyu kullanılmış; 2 milletvekili çekimser kalmış ve 1 oy da geçersiz sayılmıştı.

Öte yandan, kız kardeşinin cenaze töreni için İstanbul'a giden ve ilk üç maddenin oylamasında bulunamayan AK Parti İstanbul Milletvekili Hamza Yerlikaya 4. maddenin oylamasına katıldı. Yerlikaya'ya Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve milletvekilleri taziyede bulundu. Başbakan Erdoğan'ın yanına oturarak bir süre konuştuğu Yerlikaya'nın sık sık mendille gözyaşlarını sildiği gözlendi.

Öte yandan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, görüşme aralarında Meclis bahçesinde bazı milletvekilleriyle sohbet etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber