Çocuklarda görülen astımın yüzde 90'ı alerjik

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Mayıs 2010 14:38, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

Astımın genellikle çocuklukta başladığı belirtilerek, çocuklarda görülen astımın yüzde 90'ının alerjik olduğu bildirildi.

4 Mayıs Dünya Astım Günü nedeniyle açıklama yapan Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Allerji İmmunoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Seval Güneşer Kendirli, her yaş insanın, özelikle çocukların iş gücüne engel olan astımın çocukluk çağının en önemli kronik hastalığı haline geldiğini kaydetti.

Astımın görülme oranının giderek arttığına dikkat çeken Prof. Dr. Kendirli, Adana'da okul çağı çocuklarda alerjik hastalık görülme oranının yüzde 23.6, astımın görülme oranının ise yüzde 12.6 olduğunu hatırlatarak, rahatsızlığın yüzde 10'un üzerinde olmasının, toplum sağlığını ilgilendiren, önemli bir hastalık olduğunu gösterdiğini ifade etti.

Astımın genellikle kendiliğinden veya tedavi ile düzelen, hava yollarının tıkanması ve yangısı sonucu oluşan, yineleyen bir hastalık olduğunu dile getiren Kendirli, "Hayat boyu astımın çoğu çocuklukta başlıyor. Çocuklarda görülen astımın yüzde 90'ı alerjik. Genellikle ev tozu akarlarına, küf mantarlarına hayvan tüy ve salgılarına bazen de polenlere alerji olabilir. Çocukluk çağında görülen astımın yüzde 70-75'i de hafiftir." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber