Uzman çavuşa saldırıda 3 gözaltı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Mayıs 2010 13:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şırnak'ın Cizre ilçesinde dün akşam uzman çavuş ve ailesine yönelik yapılan saldırı ile ilgili 3 kişi gözaltına alındı.

Cizre Garnizon Komutanlığı'nda görevli Uzman Çavuş Mehmet Çelikel ve ailesinin içinde bulunduğu 06 DA 1927 plakalı özel otomobil, Nur Mahallesi Akaydın Caddesi Onşar Oteli arkasında kimliği belirsiz kişi ve kişilerce uzun namlulu silahlarla taranmıştı. Saldırıda Uzman Çavuş Mehmet Çelikel, eşi Sema Çelikel, çocukları Şule ve Ceren yaralanmış, yoldan geçerken kurşunlara hedef olan Erdal Bağata adlı vatandaş ise hayatını kaybetmişti. Aracına 27 kurşun isabet eden Uzman Çavuş Mehmet Çelikel ve eşi, Cizre Devlet Hastanesi'ndeki ilk müdahaleden sonra 23. Sınır Tümen Komutanlığı'ndan farklı zamanlarda havalanan askeri helikopterlerle Diyarbakır Askeri Hastanesi'ne sevk edildi.

Cizre şehir merkezinde yaşanan saldırının ardından ilçeye çok sayıda özel harekat timi sevk edildi. Özel tim, olayın yaşandığı mahallede operasyonlarını sabaha kadar sürdürdü. Olayla ilgili BDP eski İlçe Başkanı Mehmet T., Özgür Halk çalışanı Fırat K. ve ismi belirlenemeyen bir kişi gözaltına alınırken, Cizre Belediye Başkan Yardımcısı Hanım Onur'a ait Dağkapı Mahallesi'ndeki eve de polis tarafından baskın yapıldı. Ancak belediye başkan yardımcısının evde olmadığı öğrenildi.

Silahlı saldırıda yoldan geçerken kurşunlara hedef olan Erdal Bağata için ailesi, Nur Mahallesi'nde taziye çadırı kurdu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber