Başbakan, artık haftanın 1 gününü vekillere ayıracak

Haber Giriş : 22 Şubat 2005 10:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Partili bakan ve milletvekillerinin art arda gelen istifası Başbakan Tayyip Erdoğan'ın yeni bir karar almasına sebep oldu.

Erdoğan, aldığı karar doğrultusunda her hafta Meclis'te partili milletvekilleriyle bir araya gelecek. Başbakan'ın söz konusu kararı almasında vekillerden bu yönde gelen taleplerin de etkisi olduğu belirtiliyor. AK Parti'den ilk olarak Afyon Milletvekili Reyhan Balandı istifa etmiş ve DYP'ye geçmişti. Ardından Isparta Milletvekili Erkan Mumcu, partiden ve Kültür Bakanlığı'ndan istifa etti. Son olarak dün Mumcu ile birlikte hareket etmesi beklenen Malatya Milletvekili Süleyman Sarıbaş istifasını açıkladı.

Yasama dönemi öncesi AK Parti'nin Kızılcahamam kampında milletvekilleriyle gruplar halinde görüşen Başbakan Erdoğan, sürenin kısalığı yüzünden bütün vekillerle konuşma imkanı bulamamıştı. Erdoğan'ın, aradan geçen süre zarfında da partili vekillere vakit ayıramaması bu yönde gelen talepleri artırdı. Başbakan, bunun üzerine haftanın bir gününü milletvekillerine ayırma kararı aldı. Bu çerçevede Erdoğan, grup toplantıları için Meclis'e geldiği salı günleri önce vekillerle görüşecek. İlk görüşme önümüzdeki salı gerçekleştirilecek. Görüşme için Meclis'te AK Parti Grubu'nun bulunduğu yerde bir salon ayrıldı. AK Parti Grup Başkan Vekili İrfan Gündüz'ün kullandığı makam odası, sekretarya bölümüyle birleştirilerek geniş bir salon haline getirildi.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber