Kız yurdunda 1 yılda 3'üncü yangın

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 10 Mayıs 2010 15:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BURDUR 80'inci Yıl Sevim Sekai Piribaş Kız Yetiştirme Yurdu'nda 1 yıl içinde üçüncü kez yangın çıktı. Kız öğrencilerin kaldığı odada çıkan yangında ölen ya da yaralanan olmadı.

Burdur'da Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na bağlı 80'inci Yıl Sevim Zekai Piribaş Kız Yetiştirme Yurdu'nda bugün saat 13.00 sıralarında yangın çıktı. 4 katlı binanın 3'üncü katında çıkan yangın korkulu anların yaşanmasına neden oldu. Yangın ihbarı ile birlikte boşaltılan yurda gelen Burdur Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'ne bağlı iki itfaiye ekibi, kısa bir süre sonra yangını tamamen söndürdü. 2 yatağın kül olduğu yangında kız öğrenciler gözyaşlarına hakim olamadı. Yangında ölen ya da yaralanın olmazken, bu yangının yurt binasında 1 yıl içinde çıkan 3'üncü yangın olduğu belirtildi. Daha önce de birisi aynı odada, diğeri bir alt katta olmak üzere yangın çıkmıştı.

VALİ ÖZÇİMEN ÖĞRENCİLERİ TESELLİ ETTİ

Yangının ardından Kız Yetiştirme Yurdu'na gelen Burdur Valisi İbrahim Özçimen, yangının çıktığı odada incelemelerde bulunurken, sinir krizi geçiren kız öğrencileri teselli etti.

Yurtta 1 yıl içinde çıkan 3'üncü yangın olduğuna dikkat çeken Vali Özçimen, ?Emniyet Müdürlüğümüz olayla ilgili inceleme başlattı. Yangın nasıl çıktı ya da kimler tarafından çıkarıldı bu ortaya çıkacak. Buradaki tesellimiz hiçbir çocuğumuzun yaralanmamasıdır. Diğer şeyler telafi edilebilir. Yangında 2 yatak yanmış bunları telafi edeceğiz? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber