MEB, internet sitelerini suçlayacağına, açık ve şeffaf olmalı...

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 12 Mayıs 2010 00:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MEB Bunu hep yapıyor (Haziran öğretmen alımı)

MEB dün yayımladığı açıklamada Haziran ayında yapılacak kadrolu öğretmen alımından sonra boşalacak sözleşmeli pozisyonların doldurulacağını belirtmiştir.

Üstelik ?ek alımın tarafımızdan yapılmayacağına dair herhangi bir resmi açıklama olmamasına rağmen, çeşitli internet siteleri ve çeşitli gruplar başta olmak üzere bazı basın yayın organlarında konunun spekülatif olarak çarpıtıldığı ve bu haliyle ele alındığı gözlemlenmiştir.? cümleleri ile suçlama yaparak.

Öncelikle söyleyeyim ki Türkiye Cumhuriyetinin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yabancı ve daha çok ekonomide kullanılan bir kelime olan ?Spekülatif? kelimesini kullanması hoş değildir.

MEB konularla ilgili şeffaf olup zamanında bilgilendirme yapsa bu eleştiri ya da kurgusal durumlarla karşı karşıya kalmayacaktır..

Maalesef yapılan her açıklama yeni bir spekülasyona yol açmaktadır. Çünkü MEB açık ve şeffaf olmadığı gibi ileriyi görme yeteneğini de yitirmiştir. Belki de uzun bir kamuoyundan sonra insanların zaten hakkı olanı vererek puan toplanmaktadır.

Şöyle özetleyelim:

Öncelikle Şubat ataması yapmayacağını açıklayan MEB'e spekülasyon yapanlar tarafından KPSS nedeniyle öğretmen adaylarının mağdur olacağı anlatılınca çark etmiş ve Şubat'ta yapacağı atamayı Haziran'da yapmaya karar vermiştir.

Bu kez de gelen baskılarla pardon spekülasyonlarla duruma açıklık getirmiş ve Haziran'da boşalacak sözleşmeli pozisyonlara alım yapacağını belirtmiştir.

Açıkça söylemem gerekirse Haziran'dan boşalan kadrolara sözleşmeli alımını beklemiyordum.

Şimdi yeni spekülasyonlara meydan vermeden bakanlığın şu soruları cevaplandırması beklenmektedir. Çünkü oluşacak beklentiler, soru ve sorunlar bu yönde olacaktır. Yapılan bu açıklamanın da geçmişte yapılan /yapılmayan açıklamaların da işareti bu yöndedir.

1- Haziran ayında alınacak 10 bin kadrolu öğretmen ne zaman göreve başlatılacaktır. Haziran'da atanacak öğretmenin Ağustos'ta göreve başlatılacağını söylesem spekülasyon olmuş olur mu?

2- Haziran ayında boşalacak sözleşmeli pozisyonlara ne zaman görevlendirme yapılacaktır?

a- 2010 KPSS'den önce mi?
b- 2010 KPSS'den sonra mı?

3- Ağustos atamasından sonra da sözleşmeli pozisyonlarda boşalma olacaktır, bu kadrolara da görevlendirme yapılacağı açıklamadan belli olmaktadır. Fakat bu görevlendirmelerin ne zaman yapılacağı belli değildir.

4- Sözleşmeli öğretmenin kadroya geçirilmesi yönünde eski Bakan Sayın Hüseyin ÇELİK'in sözünün üzerinden neredeyse 2 yıl Bakan sayın Nimet ÇUBUKÇU'nun sözünüzün üzerinden ise bir yılı aşkın zaman geçmiştir. Halen bir icraatın olmaması, tasarının hazırlanmasının bile bu kadar geciktirilmesi karşısında, söylenenlerle ilgili yorumlar yapılması gerçekten spekülatif bir yaklaşım mıdır?

5- Açıklamaya istinaden ısrarla kullandığım Fransız kökenli Spekülatif/spekülasyon kelimesini kullanmak Türkiye Cumhuriyeti'nin MİLLİ EĞİTİM Bakanlığına uygun mudur?

Bu soruların da cevapsız bırakılmaması en azından bu konularda kurgu yapılmaması adına yerinde olacaktır diye düşünüyorum.

Maksut BALMUK

Eğitim Yöneticisi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber