12 Mayıs 2010'dan önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Mayıs 2010 09:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'ye resmi ziyarette bulunan Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev Anıtkabiri ziyaret ettikten sonra, Cumhurbaşkanlığı Köşk'ünde Abdullah Gül tarafından resmi törenle karşılanacak. (09.00-10.00)

Medvedev, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile heyetlararası görüşmeler yaptıktan sonra Üst Düzey İşbirliği Konseyi Toplantısı'na katılacak. Konuk Devlet Başkanı, Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin'i ziyaret ettikten sonra, Türk-Rus İş Forumu'na katılacak. (12.00-16.00)

Başbakan Erdoğan, akşam Medvedev onuruna bir yemek verecek. (17.30-18.00)

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, önce Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Çankaya Köşkü'nde daha sonra da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Başbakanlık Resmi Konutta kabul edilecek. (15.00/16.30)

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, sinema meslek birliklerinin temsilcileri ile görüşecek. (12.00)

Sağlık Bakanı Recep Akdağ İzmir'de 'Hemşireler Günü' nedeniyle düzenlenen kutlama programına katılacak. (17.30)

Avea CEO'su Erkan Akdemir ve Garanti Ödeme Sistemleri Genel Müdürü Mehmet Sezgin, sim kart tabanlı mobil ödeme

sistemini basın toplantısıyla tanıtacak. (10.00)

İzmir Vergi Dairesi Başkanlığı, kurumlar vergisi tutarlarına göre ilk 100'e giren mükellefleri basın toplantısında açıklayacak. (10.00)

Tüm-Bel Sen üyesi İzmir Büyükşehir Belediyesi çalışanları 08.30 - 10.30 arasında toplu sözleşme haklarını alabilmek için iş bırakma eylemi yapacak. (09.30)

Tekstil dünyasına yön veren bilim adamları Bursa'da bir araya geliyor. 25 ülkeden 250'nin üzerinde katılımcının yer alacağı toplantılarda alanında başarılı çalışmalara imza atan bilim adamları teknik tekstili masaya yatıracak.

Zehir taciri Conolar'ı kimliği meçhul eroin bağımlısı gizli kamerayla ele verdi: "Beni yaktılar başkalarını yakmasınlar"

Adana'da polisin uyuştucu satışının yapıldığı Cono Aşireti üyelerine yönelik iki baskının, kimliği meçhul bir uyuşturucu bağımlısının gizli kamera görüntüleri üzerine yapıldığı ortaya çıktı.

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı törenlerinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e sunulmak üzere Samsun'dan yola çıkan ve Sivas'a ulaşan 'sevgi bayrağı' bugün Erzincan'a doğru yola çıkarılacak.

Her gün renkli haberlerle dünya gündemine gelmeye alışık olan Hindistan'da, bu sefer kameralara otoyolda akrobatik hareketlerle motor süren bir Hintli takıldı.

AVRASYA FEED

Taşkent'te düzenlenen çocuk modası defilesi renkli görünlere sahne oldu. Podyumda büyüklerini aratmayan küçük yaşlardaki miniklerin performansı büyük alkış aldı.

SPOR

Galatasaray Spor Kulübü Olağan Divan kurulu Topmantısı yapılacak. (13.30)

Turkcell Süper Lig'in 34. haftasında 16 Mayıs Pazar günü oynanacak olan Fenerbahçe - Trabzonspor maçının İl Güvenlik Kurulu Toplantısı yaqpılacak. (14.00)

Beko Basketbol Ligi play-off yarı final serisinde Beşiktaş Cola turka - Efes Pilsen ile Fenerbahçe Ülker ise Banvit ile karşı karşıya gelecek.

Takımları şampiyonluk mücadelesi veren Bursaspor taraftarları, şampiyon olmaları halinde Guinness rekorlar kitabına başvuracak. Taraftarlar, Altıparmak ve Atatürk Caddeleri'nde dünyanın en uzun 'Timsah Yürüyüşü'nü yapmaya hazırlanıyor. Bursasporlu taraftarların şampiyonluk hayalleri bununla da sınırlı değil. 7 gün 7 gece eğlenmeyi planlayan taraftarlar, Bursa caddelerinde gerçek timsahlar dolaştırmayı bile düşünüyor.

Devre arasında olaylı bir şekilde Eskişehirspor'dan ayrıldıktan sonra teknik direktörü Rıza Çalımbay'a, katıldığı bir canlı yayında 'sahtekar' diyerek hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında dava açılan futbolcu Youla'nın yargılamasına başlanıyor. Hakkında 2 milyon TL'lik tazminat davası açılan Youla, Eskişehir 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber