Muhtarların maaşı artacak

Haber Giriş : 22 Şubat 2005 14:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Grup Başkan Vekili ve Bursa Milletvekili Faruk Çelik, yıllardır maaşlarının azlığından şikayet eden muhtarlara zam müjdesi verdi.

Türkiye Muhtarlar Derneği İnegöl Şubesi Başkanı Zeki Bal ile bir grup muhtar, AK Parti Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı aracılığı ile Ankara'da Faruk Çelik'i ziyaret ederek muhtarların sıkıntılarını iletip destek istedi. Zeki Bal, devlet ile vatandaş arasında köprü görevi yapan ve seçimle işbaşına gelen muhtarların önemli sorumlulukları bulunduğunu; ancak mesuliyetlerinin büyüklüğüne rağmen 109 YTL gibi bir aylık aldıklarını vurguladı. Başkan Bal, "Muhtarlarımız aldıkları maaşla hiçbir ihtiyaçlarını karşılayamadıkları gibi, Bağ-Kur primini dahi ödeyememekte ve bu yüzden birçok muhtarımız icralık olmakta. Hükümetin özellikle maaşlar konusunda iyileştirici çalışmalar yapmasını bekliyoruz" dedi.

Muhtarların yıllardan beri göz ardı edildiklerini kaydeden Çelik ise, hükümetin hazırladığı Mahalli İdareler Kanunu'nda muhtarlara da gereken önemin verildiğini söyledi. Bugün büyük şehirlerde görev yapmakta olan muhtarların, buralardaki nüfus yoğunluğu sebebiyle iyi gelir elde ettiklerini bildiklerini ifade eden Çelik, "Ancak muhtarlarımızın önemli bölümü kırsal alanlarda görev yapıyor. Bu muhtarlarımızın hiçbir gelir elde etmeden bu işi fedakarca yaptıklarını biliyorum. Hizmetlerin ilk basamağı olan muhtarlarımızın meselelerine çare bulmak bizim görevimiz. Bugüne kadar muhtarlarımız maaşlarının azlığını her fırsatta gündeme getirildi. 2005 yılı içerisinde muhtarlarımızı büyük ölçüde rahatlatacak birtakım iyileştirmeyi hayata geçireceğiz. 109 milyon lira olan muhtar maaşları, Bağ-Kur primlerinin de rahatlıkla ödenebileceği seviyeye getirilecek. Muhtarlarımızın gönlü rahat olsun" diye konuştu.

İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber