ATT'ler, imtihanla paramedik yapılacak

Kaynak : Milli Gazete
Haber Giriş : 13 Mayıs 2010 15:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyelerimiz Muhammet Birinci, Leyla Polat ve Temel Sağlık Hizmetleri Temsilcimiz Günnur Kaptanoğlu Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Sayın Dr. Seraceddin Çom'u ziyaret etti.

Yapılan ziyarette genel müdüre sendikamız tarafından gerçekleştirilen 112 çalıştayı ile ilgili rapor sunuldu. 112 çalışanlarının sorunları aktarıldı.

Ziyarette Genel Başkanımız Önder Kahveci, Acil Tıp Teknisyenlerinin Acil Yardım Teknikerliği programı açılarak ön lisans mezunu olma hakkının verilmesini istediklerini kaydetti. Genel Müdür bu talebi olumlu karşıladıklarını belirterek ? ATT'lerin 2 yıllık bir yüksek okul eğitimi ile bu hem uzaktan eğitim hem de 1 ya da 2 ay yoğunlaştırılmış bir örgün eğitim görmeleri ve belli bir sürede staj yaparak daha sonra imtihanla paramedik olmaları ile ilgili bir projemiz var. Bu proje belli bir aşamaya geldi. Bazı üniversiteler ile görüşüyoruz.? dedi.

112'lere Ayrı Döner Sermaye

Genel Başkanımız tarafından, görüşmede 112 Acil Servislerinin riskli birimler statüsüne dahil edilmesi talebimiz genel müdürü iletildi. Genel Müdür Çom önerinin çok güzel olduğunu ifade ederek ? Benim hayalim 112'lerin ayrı bir döner sermayesi olması bunun üzerinde çalışıyoruz. Sizin fikrinizde güzel bu konularda paylaşım içerisinde olalım fayda sağlarız? dedi.

Çom: Bu Haksızlığı Çözmek İçin Uğraşıyoruz

Genel Başkanımız Önder Kahveci ayrıca sözleşmeli ATT'lerin ambulans şoförlüğü yapmalarına rağmen yüzde 10'luk şoför tazminatından yararlanamadıklarını belirterek bu sorunun çözülmesini istedi.

Genel Müdür Seraceddin Çom ise bu konuda 4/B'lilere haksızlık yapıldığına dikkat çekerek sorunun çözümü için 2 kez Maliye Bakanlığına başvuru yaptıklarını fakat Maliyeden bunun geri döndüğünü kaydetti. Çom 3 kez başvurularını yinelediklerini ifade ederek 4/B'lilerin bunu almaları için görüşmelerin sürdürüldüğünü kaydetti.

Yemek Sorunu Çözülüyor

Genel Başkanımız tarafından 112'lerde yaşanan yemek sorunu da gündeme getirildi. Genel Müdür Seraceddin Çom bu konuda çözüm için il sağlık müdürlüklerine yemek ihallerinde yol gösterdiklerini kaydederek il merkezindeki 112 çalışanlarının yemek sorunlarının büyük bölümünün çözüldüğünü, ilçeler için yemek ihalelerinde ihale şartnamesine ?Yüklenici firma, alt firmalarla çalışabilir ve takviye yapabilir? maddesinin eklenmesiyle buralardaki yemek sorununun da biteceğini kaydetti.

Seraceddin Çom ayrıca 122 acil servis personelinin 1 aydan fazla geçici süreyle başka birimlerde görevlendirmeleri ile ilgili olarak bu konuda il sağlık müdürlerini uyardığını ifade ederek verilen görevlerin mevzuat çerçevesinde gerçekleştirilmesini istediğini kaydetti.

Ziyaretin sonunda Genel Başkanımız Önder Kahveci tarafından Sayın Genel Müdür Seraceddin Çom'a Türk Sağlık-Sen yayınları ve günün anısına bir nostaljik radyo takdim edildi. Genel Müdür ziyaretten oldukça memnun kaldığını ifade ederek iadeyi ziyaret gerçekleştirmek istediğini ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber