Ankara'ya atanan Antalya valisi konuştu - Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 13 Mayıs 2010 19:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Valiliği'ne atanan Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, "Yıllar sonar bir Antalyalıyı gördüğümde beni hatırlar ve hizmetlerimle beraber ve gönül bağını kurar ve benimle sokakta kucaklaşırsa bana Antalyalının takacağı en büyük madalya bu olacaktır" dedi.

VALİ Yüksel, yeni görev yeri Ankara ve 7,5 yıl görev yaptığı Antalya'yı değerlendirdi. 40 yıla yakın bir süre Anadolu topraklarında, Türkiye'de tam bir bayrak yarışı yaptığını belirten Vali Yüksel, "Bayrağı teslim alıyorsunuz, orada koşuyorsunuz, bir süre sonra bayrağı sizden sonra gelene veriyorsunuz bu defa o bayrakla koşmaya devam ediyorsunuz. İşte bu koşuda Antalya'da 7,5 yıla yakın bir süre görev yaptım" diye konuştu.

Antalya'daki en uzun süre valilik yapan isim ünvanını taşıyan Yüksel, "7,5 yıllık görev süresi için bir il yöneticisinin bir şehirde kalabileceği en uzun sürelerden biri. Tabii bir şehirde ne kadar kalınmış olması hiçbir şey ifade etmez. Bana göre o süre içinde yaptığınız işler ve yöre halkının kalbinde ne kadar yer ettiğiniz önemlidir" dedi. Antalya'dan iyi izlenimlerle ayrıldığını, görev süresi boyunca çok iyi dostluklar kurduğunu kaydeden Vali Yüksel, açıklamalarına şöyle devam etti:



"Yıllar sonar bir Antalyalıyı gördüğümde beni hatırlar ve hizmetlerimle beraber ve gönül bağını kurar ve benimle sokakta kucaklaşırsa bana Antalyalının takacağı en büyük madalya bu olacaktır. Ama kamu hizmetlerinde bayrak yarışı durmuyor. Devletim bana yeni bir görev verdi onla da gurur duyuyorum. Türkiye Cumhuriyeti'nin başkentine gitmek bu işleri yapan arkadaşlarım gidebilceği bir kaç önemli şehirden biri. Yeni atandığım Ankara Valiliği görevini onur ve gururla kabul ediyorum. Bir kaç gün içinde buradaki çalışmalarımı toparlayıp, ziyaretlerimi gerçekleştirip yeni görev yerime gidip görevime başlayacağım. Bayrak yarışı böylece devam etmiş olacak."

Antalya'nın son 7,5 yıllı zaman zarfı içinde çok hızlı bir dönem yaşadığını ifade eden Vali Yüksel, "Bugünü 2003 yılı ile karşılaştırdığımız zaman Antalyalıların dün düşünememediği bir takım hizmetlerin bugün gerçekleşmiş olduğu görülecektir" dedi. Vali Yüksel, Dünya şehri olarak tarif edilen Antalya'nın bu konuma gelirken son 7- 7,5 yıl içinde sektörel seviyede önceliklerini iyi tespit ettiğini belirterek, "Ulaştırma noktalarını adam gibi kullanan, tarımındaki ataklarını yerinde ve zamanında gerçekleştiren, eğitimini Cumhuriyet döneminin en çok dersliğini yapan zaman dilimini yaşayan, üniversitesini, Serbest Bölgesini adam gibi yapabilen bir Antalya bugün dünden çok daha çok daha farklı bir konumdadır" şeklinde değerlendirmelerini sürdürdü.

Antalya'da elbette yatırımların devam etmesini gerektiğinin altını çizen Vali Alaaddin Yüksel, Ankara'dan takip edeceği projelerin başında Manavgat Yat Yapım ve Çekek Yeri projesi geldiğini söyledi. Antalya'nın öncelikle olarak hava- kara yapılanması içinde Antalya Limanı'nı hareket ettirmesi gerektiğinin altını çizen Vali Yüksel, "Bazı yerlerde kıyıların iyi kullanımasına yönelik Organize Sanayi Bölgeleri'nin kurulması gerekir. Alanya'nın havayolunun faaliyet geçmesi, belki ilerleyen zamanlarda Kaş ve Demre arasında Gürses Köyü civarına yeni bir havaalanını yapılması..." şeklinde Antalya'nın öncelikli projelerini sıraladı.

Vali Alaaddin Yüksel, konuşmasında Expo 2016 Fuarı ve Avrupa Futbol Şampiyonası'na özel bir önemi olduğunu belirterek, "Avrupa Futbol Şampiyonası'nın Türkiye'nin ev sahipliğinde gerçekleşmesi halinde şehrin marka gücünü arttıran, vatandaşlarının 'Oh be iyi ki Antalya'da yaşıyorum' diyebileceği mükemmel bir şehir olacaktır. Bu en büyük temenimdir" diye konuştu. Antalya Valiliği'ne atanan Muğla Valisi Ahmet Altıparmak'ın Muğla'da önemli bir tecrübe kazandığını belirten Vali Yüksel, "Antalya'nın zamana dayalı sektörel ihtiyaçlarını yerninde zamanında tespit edecektir" diyerek ilk tavsiyesini de gerçekleştirdi.

Vali Yüksel yeni görev Ankara'nın başkent ilanıyla birlikte önemli bir görevi ifa ettiğini belirterek, "Ankara'nın başkent ilanı Türkiye Cumhuriyeti'nin çağdaşlaşmasında cumhuriyetin yolunu açan, önünü aydınlatan en önemli unsurlardan bir tanesidir" dedi ve Ankara Valisi olarak atanmaktan bahtiyarlık duyduğunu yineledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber