Baykal'a ?geri dön' mitingi/video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 15 Mayıs 2010 16:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Genel Başkanlığı'ndan istifa eden Deniz Baykal'ın görevine geri dönmesi için Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen gençlik kolları üyeleri ve partililer, Baykal'ın evinin bulunduğu sitenin önünde toplandı. Açlık grevi yapan grup ise Baykal ile yapılan görüşmenin ardından eylemine son verdi. Açlık grevi yapan gruptaki CHP'li bir kadın fenalık geçirerek hastaneye kaldırıldı.

CHP Genel Merkezi'nde sabah saatlerinde bir araya gelen yaklaşık 3 bin partili, 80 otobüslük konvoyla Baykal'ın evine doğru yola çıktı. Polis eskortu eşliğinde, Eskişehir yolunu izleyerek Beysukent'e gelen partililer, girişte otobüslerden inerek, Baykal'ın evinin bulunduğu sitenin önüne kadar yürüdü.

?Biz senin için geldik, sen de bizim için dön', ?Komplocular Deniz'de boğulacak', ?Yetim kalmak istemiyoruz', ?Yalnız değilsin, yanındayız. Dön ne olur', ?Sen Öyle sessiz biz böyle Deniz'siz kalamayız' ve ?Türkiye bir Deniz'ini kaybetti ikincisini asla' pankartları açan grup, Baykal lehinde ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile hükümet aleyhinde sloganlar attı.

Partililer, bekleyişleri sırasında türküler eşliğinde halaylar çekti ve zaman zaman ?İnadına Baykal, inadına sol', ?Başbakan Baykal' sloganları attı. CHP Gençlik Kolları Başkanı Yunus Emre ise burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin rejim kavgasında son aşamaya geldiğini söyledi. Emre, ?AKP iktidarı ilk tertibi Anayasa değişikliğinde, ikinci tertibi ise, CHP'ye düzenlenen komployla sergiledi. Ama Deniz Baykal bu tertibi çökertecektir? dedi. İzmir'den gelen bir grup, ?Gavur İzmir burada, Erdoğan nerede' sloganları atarken, CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman da grubun arasına girerek sloganlara eşlik etti.

AÇLIK GREVİNE SON

Deniz Baykal'ın açlık grevi yapan gençlerle görüşmesi ve grevi sonlandırmalarını istemesi üzerine, grup eylemine son verdi. ?Aydınlık Orucu' adı verilen açlık grevini yapan gruptaki Derya Yetişen ise Baykal'la yapılan görüşmeden önce baygınlık geçirdi. Arkadaşlarının ilk müdahalede bulunduğu Yetişen, daha sonra otomobille hastaneye kaldırıldı. Grubun CHP Kurultayı'na kadar oturma eylemi yapacağı öğrenildi.



Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber